Connect with us

Musikk

I dag er det 20 år siden Joachim Nielsen dødsfall – Leve Jokke!

Published

on

Skjermdump fra video "Jokke & Valentinerne Verdiløse Menn - NRK" publisert på YouTube nedenfor

I dag er det nøyaktig 20 år siden vi fikk den svært triste meldingen om at den unike gitarist, pianist, vokalist og komponist Joachim «Jokke» Nielsen ble funnet død, kun 36 år gammel.

Les også: «Jokke» er død (artikkel fra NRK 18. oktober 2000)

I løpet av 90-tallet økte «Jokke» bruken av rusmidler og narkotiske stoffer. Han var flere ganger innlagt på avrusningsklinikker for sin heroinavhengighet. Det beskrives i «Bestevenner» fra 1997 at han hadde sluttet med heroin – han «vendte hjem til Kong Alkohol». På permisjon fra Tyrilikollektivet for å lage et nytt album døde han av en overdose heroin hjemme hos en venn den 17. oktober 2000. Oslo rockeren dannet i november 1982 bandet Jokke & Valentinerne som i tillegg til Jokke den første tiden besto av May Irene Aasen (trommer), Lars Lothe (sang), Christian Ellingsgaard (bass) og Trygve Johansen (piano).

I løpet av våren 1983 ble de to sistnevnte erstattet av Josef Lanti på bass og at Jokke selv tok over som hovedvokalist. Senere samme år forsvant også Lothe og trioformatet var dermed et faktum. I 1984 ble Josef Lanti erstattet av Håkon Torgersen på bass og det er nettopp denne trioen som først og fremst blir identifisert med bandet Jokke & Valentinerne. Høsten 1990 ble Håkon Torgersen erstattet med Petter Taranger (Petter Pogo). Nevnes bør også Waldmar Hepstein (født Tor Lier) som var assosiert medlem av bandet.

Jokke & Valentinerne har utgitt en rekke legendariske album som deres debutalbum «Alt Kan Repareres» (1986), «Et Hundeliv» (1987), «III» (1990), «Frelst» (1991) og «Alt Kan Repeteres» (1994). Sistnevnte var bandets avskjedsalbum etter at de besluttet å oppløse bandet samme år. «Jokke» gikk videre solo og utgav soloalbumet «Nykter» (1996) med god hjelp av Backstreet Girls.

I 1997 dannet Jokke bandet The Tourettes, en slags videreføring av Jokke & Valentinerne. I tillegg til Jokke selv var det kun Petter Pogo (gitar) som har spilt i begge band.

Med i bandet som deltok på deres første album «Trygge Oslo» som ble utgitt i 1997 var også Jørgen Wang (bass) og Ola Snortheim (trommer). På deres neste albumutgivelse «Billig Lykke» (1999) var Petter Pogo byttet ut med Petter Baarlie (gitarer) og Ola Snortheim ble byttet ut med Runar «Kula» Johannessen (trommer). Bandet var i full gang med sitt tredje album når det da dessverre dypt tragisk skjedde at Jokke natt til 17. oktober død av overdose.

Gjennom sin musikk lever «Jokke» videre «i all evighet».

Hva er dine favorittlåter fra Jokke?

Del dine i kommentarer på Rockman facebook tilhengerside