Connect with us

Musikk

Han arvet el-gitaren etter sin venn Joachim «Jokke» Nielsen – Hør Petter dra i gang «To Fulle Menn»

Published

on

Foto: Skjermdump av video "20 år siden Jokke døde - leve Jokke!" publisert på YouTube og albumcover Jokke Med Tourettes "Tomgang" innfelt

Petter Baarli (55) er utvilsomt en av Norges kuleste gitarister, som sammen med bandet Backstreet Girls representerer det ypperste av norsk, upolert ekte rock. Han står for kompromissløs dønn ærlig rock, på samme måte som sin avdøde venn Joachim «Jokke» Nielsen. Petter som bodde tre år på sofaen til «Jokke» hadde et mangeårig nært felles vennskap både privat og musikalsk der han blant annet har bidratt på gitar på albumene «Nykter» (1996), «Trygge Oslo» (1997) og «Billig Lykke» (1999). På sistnevnte album har Petter også bidratt som produsent og som låtskriver sammen med «Jokke» på låta «(Da har du) driti deg ut igjen»:

Les også: I dag er det 20 år siden Joachim Nielsen dødsfall – Leve Jokke!

Petter Baarli er også medlem av «Jokke» tributebandet Valentourettes som består av en samling av musikere fra Jokke & Valentinerne og Jokke med Tourettes.

Petter Baarlie har også blitt æret av familien til Joachim «Jokke» Nielsen som har latt han få arve «Jokkes» unike sigarett-brennmerket Fender Telecaster.

Hør Petter fortelle om gitaren og høre når han «drar i gang» den unike Jokke-låta «To Fulle Menn»:

Les også: Dette er Joachim «Jokke» Nielsen mest hjerteskjærende låt

Quiz: Klarer du å tippe riktig «Jokke» låt?

Har du opplevd Petter Baarli sammen med Jokke med Tourettes, Valentourettes eller Backstreet Girls?

Del dine konsertminner og gjerne egne bilder eller videosnutter i kommentarfeltet på Rockman facebook