Connect with us

Musikk

Hør ny superfet låt fra Kvelertak fra nytt album som kommer i 2020

Published

on

Foto: Promobilde Kvelertak 2019, Rice Record

Rise Records har nettopp kunngjort signeringen av norske Kvelertak og utgivelse av nytt studioalbum «Splid» 14. februar 2020 som er en oppfølging av suksessalbumet «Nattesferd» som ble utgitt i 2016.

I Norden er det Petroleum Records som utgir Kvelertak sine album

Det nye albumet vil markere bandets første utgivelse siden den mangeårige frontmannen Erlend Hjelviks avgang og det første til den nye vokalisten Ivar Nikolaisen.

Den første singelen fra platen, «Bråtebrann» kan høres her

Det kommende album vil inneholde følgende låter:

1. «Rogaland», 2. Crack Of Doom» (feat. Troy Sanders), 3. «Necrosoft«, 4. «Discord«, 5. «Bråtebrann«, 6. «Uglas Hegemoni«, 7. «Fanden Ta Dette Hull!«, 8. «Tevling«, 9. «Stevnemøte Med Satan«, 10. «Delirium Tremens«, 11. «Ved Bredden Av Nihil»

«Vi er veldig glade for at vårt nye album, ‘Splid’, vil bli gitt ut gjennom Rise Records, og vi ser frem til å være en del av Rise-familien de kommende årene,» sier bandet.

«På en måte speiler albumet en verden i splid, en moderne dystopi med uro og steile fronter på alle kanter, men tittelen spiller også på forandringer som har skjedd i livene våre siden vi ga ut plate sist. Vi har også gravd litt i lokalhistorie og myter fra hjemtraktene, et hardrockalbum trenger noen episke historier», sier gitarist Vidar Landa

Kvelertak nye vokalist Ivar Nikolaisen er mest kjent fra bandene Silver og The Good The Bad and The Zugly. «Ivar har bidratt veldig til at vi nå fremstår som et revitalisert band med en helt ny energi. Det tror jeg alle vil merke når de får høre den nye plata. Kvelertak spruter mer nå enn noen gang» fastslår gitaristen. «Det høres også i førstesingelen «Bråtebrann», en stor favoritt hos bandet selv. For de av oss som har vokst opp utenfor ring tre, er brent avfall det sikreste vårtegnet. «Bråtebrann» er en hyllest til asken og apokalypsen, til 1990 og australsk boogie rock», sier Ivar Nikolaisen.  

Et annet høydepunkt er «Crack of Doom», med Mastodon-medlem og Kvelertak-venn Troy Sanders på vokal. Sanders fikk noen vokalskisser fra bandet, men fikk ellers frihet til å gjøre vokalsporet som han ville – og resultatet er blitt en låt med potensial til å bli en vaskeekte Kvelertak-klassiker. «

«Menneskehetens kollaps står for døra, og den døra sparker vi herved opp med denne låta», erklærer Nikolaisen. «Splid» ble spilt inn med Kurt Ballou i Godcity Studio i Salem, Massachusetts.

«Bråtebrann» fyker rett inn på nominasjonslista over årets feteste låter:

Trykk her for å følge listen på Spotify.

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Hva synes du om låta «Bråtebrann»?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook