Connect with us

Musikkomtaler

Avsløring: – Her er den originale «Marty McFly» gitaristen anno 1959

Published

on


(skjermdump og bildemontering fra YouTube videoer nedenfor)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Tidenes kuleste science-fiction komedie er utvilsomt den amerikanske filmen «Back To The Future» som hadde premiere i 1985. I filmen møter vi blant annet tenåringen Marty McFly (spilt av Michael J. Fox – bilde over) som blir sendt tilbake i tiden til året 1955. 

En av de mange artige og udødelige sekvenser fra filmen er når han fremfører «Johnny B. Goode» av Chuck Berry og tar fullstendig av gårde.

Her fremfører 15 år gamle Lawrence «Larry» Collins den samme låta under Town Hall Party i 1959:

Filmklippet over viser The Collins Kids som er et amerikansk rockabilly duo med Lawrencine «Lorrie» Collins (født 7. mai 1942) og hennes yngre bror Lawrence «Larry» Collins (født 4. oktober 1944) som i 1959 fremfører Chuck Berry låta «Johnny B Goode». Larry, var allerede i en alder av 10 år kjent for å være lynrask på sin dobbel-hals Mosrite gitar og bandet spilte regelmessig på det berømte amerikanske Radio og TV- show Town Hall Party på 50-tallet.

«Johnny B. Good» ble skrevet av Chuck Berry i 1955 og utgitt 31. mars 1958. Sangen hander om en fattig gutt fra landet som spiller gitar og som en dag kanskje vil bli berømt. Berry har erkjent at sangen er delvis selvbiografisk, og opprinnelig hadde «farget gutt» i tekstene, men han endret det til «country boy» for å sikre spilletid av låta på radiostasjonene. Berry har skrevet tretti flere sanger som involverer karakteren Johnny B. Goode, «Bye Bye Johnny», «Go Go Go», «Johnny B. Blues» og instrumental låta «Concerto in B. Goode».

Sangen «Johnny B. Goode» er covret av et utall artister gjennom årene og er også anerkjent for å være en av musikkhistoriens mest kjente sanger.

Continue Reading
Advertisement