Connect with us

Musikkomtaler

Årets største festivalopplevelse?

Published

on

Et av årets mest unike festivalopplevelser vil utvilsomt bli den eksklusive konserten med legendariske Van Morrison som gjennomføres på Notodden Blues Festival fredag 2 august.  Bookingteamet som står bak NBF har «jaktet»  Van Morrison som headliner til festivalen gjennom  mange år. At konsertenda i tillegg blir en eksklusivt norgeskonsert – kun på Notodden, gir selvsagt en ekstra stor «fjær i hatten»!

«Vi har jobbet intenst i lang tid for å få til dette. Sant og si så er flere års innsats i dag kronet med hell, og jeg har på følelsen at en utslagsgivende faktor for at det til slutt gikk i orden denne gang er at Notodden har flyplass som kan ta imot Morrisons private jet» –  Jostein Forsberg, daglig leder

Den 67 år gamle irskfødte artisten Van Morrison (fødenavn George Ivan Morrison) også kjent som «Van The Man» er utvilsomt en av de aller største innenfor blues & rock  sjangeren. Han startet sin profesjonelle muskerkarriere allerede som tenåring i 1950. Med sin særegne og unike vokal og hele 34 utgitte studioalbum har han gjennom flere tiår trollbundet et stort publikum og inspirert mange av dagens store artister. Bruce Springsteen, Bono (U2), Nick Cave, Elton John og Tom Petty har alle uttalt å hentet stor inspirasjon fra Van Morrison.

Blant mange av Van Morrison store hits finner vi bl.a. (NB! trykk på låtnavn for å lytte til låta) «Caravan» (1970), «Baby Please Don`t Go» (1964), «Days Like This» (1995), «Crazy Love» (1970), «Here Comes The Night» (1965), «Jackie Wilson Said (I`m In Heaven When You Smile)» (1972), «Moondance» (1970), «Domino» (1970), «Brown Eyed Girl» (1967) og «Into The Mystic» (1970).

Van Morrison har mottatt hele 6 Grammy Awards og ble innlemmet i Rock `n`Roll Hall Of Fame allerede i 1993.

Denne konserten vil du ikke gå glipp av! For oppdatert informasjon sjekk Notodden Blues Festivals offisielle nettside >

For å «varme opp» til Van Morrison konserten:

Trykk her for å se hele den legendariske Van Morrison konserten «Live At Montreux 1980»: Trykk her >

Continue Reading
Advertisement