Connect with us

Musikk

Angus Young i nytt intervju: – Vi sitter på en «skattekiste» med over 100 ikke utgitte AC/DC låter

Published

on

Malcolm Young photodesign av www.rockman.no + skjermdump "AC/DC - Shot In The Dark (Official Video trailer)" publisert på YouTube

I et nytt intervju med Angus Young og Brian Johnson som er gjennomført av Apple Music v/ Zane Lowe (som du kan se her), er det stor fokus på den store betydning som avdøde Malcolm Young har hatt og fortsatt har for AC/DC. I intervjuet bekreftes Angus igjen det han gjorde tidligere i uken på direkte spørsmål fra Rockman, at alle de 12 låtene som er på bandet siste album «Power Up» som ble sluppet fredag er skrevet av Malcolm i samarbeid med Angus. Videre kan Angus også fortelle at han sitter på ytterligere hele over 100 aldri tidligere utgitte AC/DC låter som han og Malcolm har skrevet. Alle låtene er fra tiden i forbindelse med deres album «Black Ice» ble utgitt og tilbake i tid. Les også: Angus til Rockman – «Alle de nye låtene er fra tiden med Malcolm»

Som blant annet fra denne fantastiske tiden:

Brødrene har iflg. Angus alltid hatt et høyt aktivitetsnivå ved låtskriving der Malcolm har vært den som legger føringene på det endelige resultat av bl.a. hvordan gitarriffene, vokal osv. skal gjennomføres. For Angus har alltid dette vært en stor trygghet. En tryggheten om at låtene blir slik AC/DC skal låte. I de første årene når AC/DC ble etablert fremhever Angus at var det deres avdøde storebror George som den gang var deres produsent og som da skapet den samme trygghet i låtskriving på samme måte som Malcolm da i ettertid gjorde. Angus forklare også i det samme intervjuet rausheten til Malcolm som har fulgt han gjennom hele livet.

Allerede som barn da de fikk sine første gitarer viste Malcolm sin raushet. Angus hadde en akustisk gitar mens Malcolm hadde en el-gitar. Denne synes Malcolm at Angus burde få for å kunne utvikle seg på el-gitar. En overlykkelig Angus byttet gladelig bort sin akustiske gitar med broren. Ikke lenge etter kom Malcolm også helt uanmeldt med en gitarforsterker som han hadde kjøpte til Angus. Og slik fortsatte det gjennom hele livet. Som Angus forteller, plutselig kunne han komme helt uten forvarsel med ting han syntes jeg trengte, som bl.a. en helt ny gitarmikrofon.

Når det nå hentes frem låter fra «skattekisten» til Malcolm og Angus som utgis på deres siste album «Power Up», så er disse bevart og videreført nettopp slik Malcolm ville ønsket at de skulle. Og resultatet vi har fått er da også helt vanvittig bra. Vi trillet lett terningkast seks.

Les også: Neida Angus, «You don`t go down with the ship»

Hør bare på vår nye favoritt låt «Demon Fire»:

Her kan du høre på hele album:

Her kan du følge Rockman på Spotify

Alternativt kan du lytte til alle låtene på YouTube her

Hvilke låter er dine favoritter (så langt)?

«Power Up» er bandets syttende studioalbum med linup bestående av Angus Young (gitar), Brian Johnson (vokal), Cliff Williams (bass), Phil Rudd (trommer), Stevie Young (rytme gitar). På det nye albumet har bandet blitt gjenforent med produsent Brendan O’Brien som jobbet med AC/ DC på albumene «Black Ice» og «Rock Or Bust» I tillegg bidrar Mike Fraser som også har jobbet med albumene «The Razors Edge», «Ballbreaker», «Stiff Upper Lip», «Black Ice» og «Rock or Bust»

Les også: Brian Johnson – Derfor er jeg tilbake i AC/DC

Hva er din(e) låtfavoritter (så langt) fra «Power Up»?

Del dine i kommentarer på Rockman facebook tilhengerside