Connect with us

Musikk

Wolfgang Van Halen hyller sin avdøde far Eddie med debut sololåt

Published

on

Skjermdump fra video "Mammoth WVH - Distance (officil Video) publisert på YouTube nedenfor

Wolfgang Van Halen hyller sin avdøde far, gitargeniet Eddie Van Halen med debut sololåt som har fått tittel «Distance». Låta er det første materialet som er hentet fra hans kommende debutalbum som skal slippes i 2021.

Her kan du se den rørende musikkvideoen og høre den spennende låta:

“I never intended ‘Distance’ to be the very first piece of music people would hear from me,» adds Wolfgang. «But I also thought my father would be here to celebrate its release. This is for him. I love and miss you, Pop.” – Wolfgang Van Halen

Wolfgang beskriver låta «Distance» som et «åpent brev» til faren Eddie Van Halen. Den rørende musikkvideoen viser mange glimt fra han og hans far og avsluttes med en rørende melding som Eddie har lagt igjen på telefonsvareren til Wolfgang.

Wolfgang William Van Halen (29) var også bassist for Van Halen frem til farens bortgang, etter å ha erstattet Michael Anthony i 2006. Han er også den tidligere bassisten for heavy metal-bandet Tremonti.

Eddie Van Halen (65) tapte sin lange kamp gjennom de siste fem år mot strupekreft og døde dessverre i 6. oktober. Dødsfallet ble bekreftet av hans Wolfgang på Twitter med følgende melding:

«Jeg kan ikke tro at jeg må skrive dette, men min far, Edward Lodewijk Van Halen, har mistet sin lange og vanskelige kamp mot kreft i morges. Han var den beste faren jeg noensinne kunne be om. Hvert øyeblikk jeg har delt med ham på og utenfor scenen, var en gave. Hjertet mitt er knust, og jeg tror ikke jeg noen gang vil komme meg helt etter dette tapet. – I love you so much, Pop»

Les også: Hvil i fred Eddie Van Halen

Eddie Van Halen vil forbli udødelig gjennom sin musikk, ikke minst som en av rockehistoriens aller største gitarister. Han er bl.a. berømt for å popularisere ‘tapping’ -teknikken som revolusjonerte heavy metal og har blitt ansett som en av de største gitaristene i historien, mannen som gjorde gitarsoloens kunst til et fyrverkeri.

Les også: Stor sorg blant gitarvenner verden over

Hva synes du om Wolfgangs låthyllest til sin far?

Del dine gjerne også dine minner om Eddie Van Halen

Del dine i kommentarer på Rockman facebook tilhengerside