Connect with us

Musikk

Hvor blir det av Eddie Van Halen hyllestkonsert? – En av rockens største gitarister bør hedres

Published

on

Foto: Skjermdump av video "Howard and the Stern Show Pay Tribute to Eddie Van Halen" publisert på YouTube

Det er trist at det så langt ikke har latt seg gjøre å gjennomføre en konsert for å hedre minnet til en av rockehistoriens aller største gitarister gjennom alle tider. Det er nå snart 2 år siden Eddie Van Halen tapte sin lange kamp mot strupekreft og dessverre døde 6. oktober 2020 kun 65 år gammel. Eddie Van Halen vil forbli udødelig gjennom sin musikk, ikke minst som en av rockehistoriens aller største gitarister. Han var unik og enestående.

Les også: Hvil i fred Eddie Van Halen

Hvor blir det av Eddie Van Halen tribute?

I et intervju i magasinet Rolling Stone tidligere i sommer ble Eddie Van Halen`s sønn, Wolfgang Van Halen, spurt om status for å gjennomføre en hyllestkonsert for å hedre hans far. En Eddie Van Halen-hyllestkonsert har ikke skjedd fordi «Some people are too full of themselves to let others have a good time» sier Wolfgang. I intervjuet kommer det frem at planene om å arrangere en hyllestkonsert for å hedre livet og musikken til hans avdøde far Eddie har falt gjennom fordi «noen mennesker kan være vanskelige å jobbe med, og gjorde at det ikke skjedde». Wolfgang nekter å peke fingeren mot noen spesielt for det faktum at «et forsøk» på å iscenesette en posthum hyllest-konsert for den legendariske nederlandskfødte gitarhelten foreløpig har blitt til ingenting, men sier at «Some people are too full of themselves to let others have a good time».

«Jeg vil gjerne bare sitte her og si alt og si sannheten» sier Wolfgang og fortsetter. «There are plenty of interviews my dad did, where he straight up just said everything. And people hated him for it and thought he was lying. So I could just say shit, but people have already decided how they feel about things, facts or not». Når intervjuer Brian Hiatt spør «hvis noen skulle anta at hovedproblemet var en viss sanger med tre initialer, hva ville du si til det?» med henvisning til bandets frontmann David Lee Roth, så svarer Wolfgang:

«Jeg vil si ‘Gjør din forskning på historien til Van Halen, og kom til dine egne konklusjoner»

I forkant var det igangsatt planer om en potensiell hyllestkonsert som bl.a skulle inneholde deltagelse av Joe Satriani og trommeslager Alex Van Halen, Eddies bror og medgrunnlegger av Van Halen. Hyllesten ble lekket til publikum via tidligere Metallica bassist Jason Newsted i april. Wolfgang som var bassist i den siste formasjonen av Van Halen bekrefter at det var planer på plass – selv om hyllesten ifølge ham var «i et så tidlig stadium at den aldri kom i gang.»

Dermed ser det ut til at man foreløpig kan «se langt etter» en Eddie Van Halen hyllest konsert, noe som jo rett og slett er veldig trist. Eddie Van Halen fortjener en stor gigantisk hyllestkonsert.

Mange artister og musikkpersonligheter har hyllet Eddie Van Halen som bl.a. den kjente amerikanske radioverten Howard Stern som har sitt program på Sirius XM Satellite Radio.

Sjekk denne:

Les også: Eddie Van Halen forever

Så…hva med å skape en Eddie Van Halen hyllestkonsert i Norge, med norske artister? Hvem synes du i så fall kunne vært aktuelle gitarister? bassister? vokalister? trommiser?

Gi oss dine kommentarer

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebooh ( her )