Connect with us

Musikk

Slik blir AC/DC lineup til deres «Power Up» Europaturnè 2024

Published

on

Photo from left: Matt Laug (photocredit: www.mattlaugdrums.com), Angus Young (photo credit: Matt Becker), Brian Johnson (photo credit: Johannes Andersen), Stevie Young

AC/DC bekreftet i dag til stor glede for millioner av fans en omfattende Europaturnè i 2024 bestående av foreløpig 21 konserter der første konsert starter 17. mai i Tyskland.

Les også: AC/DC bekrefter Europaturnè 2024

I forkant av dagens Europaturnè bekreftelse kom det ubekreftede meldinger i ulike internasjonale medier om at Cliff Williams ville blir skiftet ut med bassist Chris Chaney for å spille på den kommende turnèen. Dette er nå bekreftet. I forbindelse med bandets «gjenforeningskonsert» under fjorårets konsert på Power Trip i USA ble Phil Ruud overraskende kort tid i forveien erstattet av trommeslager Matt Laug. Årsaken til at ikke Ruud stilte under Power Trip er ikke kjent, men dette trodde vi og flere internasjonale medier var at han trolig ble nektet innreisetillatelse til USA på bakgrunn av tidligere straffedømte årsaker.

Les også: AC/DC trommis Phil Rudd nektes trolig innreisetillatelse til USA

I etterkant ble Rudd intervjuet i New Zealand avisen Stuff og sa bl.a. at han dessverre ikke var i stand til å bli med bandkameratene sine på Power Trip-festivalen i California, men la til at han så frem til igjen å spille sammen med de igjen i fremtiden. Hvorfor han nå da ikke deltar på den kommende «Power Up» Europaturnèen er et åpent spørsmål.

Den 55 år gamle Matt Laug er en amerikansk trommis som har spilt med mange band/artister som bl.a. Alanis Morissette, Alice Cooper, Slash`s Snakepit og Vasco Rossi. Han flyttet til Los Angeles etter endt utdanning fra South Florence High School i 1986, og etter å ha gått på college i LA, ble Matt en ettertraktet studiotrommeslager.

Les også: Se video av hele AC/DC konserten inkl./ Matt Laug under Power Trip

Chris Chaney (53) er mest kjent som bassisten i Jane`s Addiction og som medlem av Alanis Morissettes turné- og studioband. Han var også medlem av Taylor Hawkins And The Coattail Riders og Camp Freddy. I tillegg er han medlem av all-star supergruppen Royal Machines sammen med Dave Navarro (Jane`s Addiction), Mark McGrath (Sugar Ray), Josh Freese (Foo Fighters) og Billy Morrison (Billy Idol).

Her kan du sjekke ut Chris Chaney spille bass på låta «Man In The Box» sammen med Dave Navarro (Jane’s Addiction), avdøde Taylor Hawkins (Foo Fighters) og Corey Taylor (Slipknot)

Bassist Cliff Williams kunngjorde pensjonisttilværelsen på slutten av AC/DCs 2015-2016 «Rock Or Bust Tour» men kom tilbake for å delta på bandets siste studioalbum «Power Up» og spilte under fjorårets Power Trip konsert. Dette har Williams tidligere uttalt var for å hedre sin mangeårige venn, bandkamerat og medgrunnlegger av AC/DC, Malcolm Young som dessverre døde i 2017.

Slik blir dermed linup til AC/DC kommende Europaturnè:

  • Angus Young – Gitar (bandmedlem 1973 – )
  • Brian Johnson – Vokal (bandmedlem1980 – 2016, 2018 – )
  • Stevie Young – Rhythm gitar *) (bandmedlem 2014 – )
  • Chris Chaney – Bass (turnèmedlem 2024 – )
  • Matt Laug – Trommer (turnèmedlem 2023 – )
  • *) Var turnèmedlem i 1988)

Hva tenker du om AC/DC line up 2024?

Del dine kommentare på Rockman facebook (her)