Connect with us

Musikk

AC/DC trommis Phil Rudd nektes trolig innreisetillatelse til USA – Mulig årsak til at Matt Laug hentes

Published

on

Skjermdump av musikkvideo "Phil Rudd | Head Job | Official Music Video" publisert på YouTube

AC/DC avslørte i helgen i forbindelse med at de publiserte et lydklipp via deres offisielle Instagram, at de har hentet inn ny trommeslager til deres kommende konsert på årets Power Trip i USA. Som en kommentar til det publiserte lydklippet skrev bandet følgende: – «PWR UP for Power Trip! Listen to the rehearsal of the boys powering up with Cliff Williams, who’s coming out of retirement for the festival and Matt Laug on drums»

Les også: AC/DC henter inn ny trommeslager til kommende Power Trip festival

I sin kunngjøring har foreløpig ikke AC/DC gitt noen forklaring på fraværet av Phil Rudd til Power Trip, men årsaken er etter all sannsynlighet at Rudd har problemer med å få innreisetillatelse til USA på bakgrunn av bl.a. tidligere siktelse og rettsak i 2015 der han overfor domstolen i Tauranga, New Zealand 21. april samme år erklært seg skyldig i drapstrusler og i besittelse av cannabis og metamfetamin. Rudd ble opprinnelig siktet for bl.a. forsøk av å leie inn leiemordere til å ta liv av to personer. Denne delen av siktelsen ble senere frafalt på bakgrunn av manglende bevis.

Les også: Phil Rudd (AC/DC) innrømmer drapstrusler

Den gang ble Phil Rudd erstattet av trommis Chris Slade frem til 2016. Rudd kom tilbake igjen til AC/DC i 2018 og deltar også på deres siste album «Power Up» som ble utgitt i 2020. Det var derfor store forventninger blant fansen at Rudd nå var en del av bandets lineup til den kommende unike Power Trip konserten. Men slik blir det etter all sannsynlighet dessverre ikke noe av.

Les også: AC/DC er tilbake – Bekrefter å headline årets Power Trip i USA

Matt Laug (55) som nå er hentet inn er en meget dyktig trommis kjent for å ha spilt for band og artister som bl.a. Alanis MorissetteAlice CooperSlash`s Snakepit og Vasco Rossi.

Tidligere AC/DC trommis Chris Slade (76) gikk i går ut med et eget innlegg på sin offisielle facebookside med følgende kommentar om Matt Laug som erstatter for Phil Rudd: – «Jeg kjenner Matt som en veldig hyggelig fyr fra mine dager i California. Han er en svært dyktig trommeslager og vil sette trommene akkurat der Angus vil ha dem. Jeg ønsker ham lykke til»

Power Trip festivalen finner sted 6 til 8. oktober 2023 i California, USA. AC/DC spiller lørdag 7. oktober, samme dag spiller også Judas Priest. Festivalen har en fantastisk lineup som i tillegg består av Metallica, Iron MaidenGuns N` Roses og Tool. I utgangspunktet var også Ozzy Osbourne bekreftet til festivalen, men måtte dessverre avlyse av helsemessige årsaker.

Les også: Ozzy Osbourne avlyser opptreden på Power Trip Festivalen 2023

Selv om nå Phil Rudd etter all sannsynlighet ikke spiller på den kommende konserten, så ligger det store muligheter for at AC/DC legger ut «på veien» i etterkant. Da er det i allefall ikke noe som hindrer at Phil Rudd spiller med AC/DC i Europa og i Norge. Uansett så vil den kommende AC/DC konserten i USA bli helt fantastisk. Kjenn bare på denne stemningen:

Rockman vil i samarbeid med den norske AC/DC podcast`en Let There Be Pod dekke årets Power Trip festival med egen tilstedeværelse under festivalen. Det er bare å glede seg.

Les også: Årets feteste konsertopplevelser

Klar for nye konserter med AC/DC?

– Noen som skal på Power Trip?

Del dine kommentarer på Rockman facebook