Connect with us

Musikk

Phil Rudd (AC/DC) innrømmer drapstrusler!

Published

on

Foto: Phil Rudd promo

Trommeslager Phil Rudd (60) i det legendariske rockebandet AC/DC har iflg. bl.a. Classic Rock i dag tirsdag 21. april overfor domstolen i Tauranga, New Zealand erklært seg skyldig i drapstrusler og i besittelse av cannabis og metamfetamin. Rudd ble opprinnelig siktet for bl.a. forsøk av å leie inn leiemordere til å ta liv av to personer. Denne delen av siktelsen ble senere frafalt på bakgrunn av manglende bevis. Strafferammen for de resterende forhold i siktelsen er opp til syv år i fengsel hvis han blir dømt. Hans advokat vil argumentere for å minimere straffeutmålingen frem mot høringen 26. juni. Retten fikk høre hvordan Rudd var blitt rasende over at lanseringen av hans soloalbum «Head Jobb» som ble utgitt 29. august 2014 «ikke gikk bra» og sparket en rekke av hans stab. I følge beskyldningen som nå da er frafalt skulle han ha kontaktet et «selskap» og ønsket en tidligere ansatt «tatt ut», og tilbød $ 200 000, en bil, en sykkel eller et hus – som førsteamanuensis har oppfattet å være betaling. Siktelsen for besittelse av narkotika stammer fra politiets rassia av Rudds hus 6. november 2014. Narkotiske stoffer ble funnet i hans soverom, biljardrom og i gangen, mens han hadde en pose med meth i lommen, smuler av cannabis på sitt kaffe bord og en annen pose med cannabis på sofaen hans. Craig Tuck, hans juridiske representant, sa:

?This matter essentially revolved around an angry phone call ? that was it. We will be arguing about that in June.?

Som en oppfølging av deres siste studioalbum «Rock Or Bust» er AC/DC nå klar for sin «Rock Or Bust World Tour». På grunn av siktelsen mot Phil Rudd og påfølgende rettsak  har AC/DC inntil videre, som erstatning, hentet inn sin tidligere  (1989 – 1994) trommeslager Chris Slade. Guitarist Angus Young fortalte i fjor hvordan Rudd hadde satt bandet i en «vanskelig» posisjon under plateinnspillingen. Om Phil Rudd i det hele tatt noen gang kommer tilbake til AC/DC er vel høyst usikkert. AC/DC konsertene fremover vil uansett bli en fantastisk happening!

AC/DC spiller bl.a. under årets Roskilde Festival 15. juli og på Valle Hovin i Oslo 17. juli. For full tour-program: trykk her >

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og flere spennende albumnyheter