Connect with us

Musikk

AC/DC henter inn ny trommeslager til kommende Power Trip festival

Published

on

Foto: Utsnitt av albumcover til AC/DC singel "Shot In The Dark"

AC/DC avslører i forbindelse med at de nettopp har publisert et lydklipp via deres offisielle Instagram (se nedenfor), at de har hentet inn ny trommeslager til deres kommende konsert på årets Power Trip i USA. Som en kommentar til det publiserte lydklippet skriver bandet følgende: – «PWR UP for Power Trip! Listen to the rehearsal of the boys powering up with Cliff Williams, who’s coming out of retirement for the festival and Matt Laug on drums»

Les også: AC/DC er tilbake – Bekrefter å headline årets Power Trip i USA

Dermed vil tydeligvis ikke AC/DC`s eksisterende trommeslager Phil Rudd spille på den kommende unike konserten som gjennomføres på Power Trip festivalen som finner sted 6 til 8. oktober 2023 i California, USA. AC/DC spiller lørdag 7. oktober, samme dag spiller også Judas Priest. Festivalen har en fantastisk lineup som i tillegg består av Metallica, Iron Maiden, Guns N` Roses og Tool. I utgangspunktet var også Ozzy Osbourne bekreftet til festivalen, men måtte dessverre avlyse av helsemessige årsaker. Han ble da erstattet av Judas Priest.

Les også: Ozzy Osbourne avlyser opptreden på Power Trip Festivalen 2023

Phil Rudd (69) som nå blir erstattet til den kommende Power Trip festivalen har vært trommis for AC/DC i periodene 1975 til 1983, 1994 til 2015 og fra 2018, og deltar også på bandet «comeback-album» Power Up som ble utgitt i 2020. AC/DC har i tillegg til Phil Rudd hatt flere trommiser gjennom årene. I oppstartsårene 1973 til 1975 før Phil Rudd kom inn i bandet var det flere trommiser som bidro (Colin Burgess, Ron Carpenter, Russell Coleman, Noel Taylor, Peter Clack). Senere ble Phil Rudd erstattet av Simon Wright i perioden 1983 til 1989 og Chris Slade i periodene 1989 til 1994 og 2016 til 2016.

I sin kunngjøring har ikke AC/DC gitt noen forklaring på fraværet av Phil Rudd til Power Trip.

Matt Laug (55) som nå er hentet inn er en meget dyktig trommis kjent for å ha spilt for band og artister som bl.a. Alanis Morissette, Alice Cooper, Slash`s Snakepit og Vasco Rossi.

Matt flyttet til Los Angeles etter endt utdanning fra South Florence High School i 1986, og etter å ha gått på college i LA, ble Matt en ettertraktet studiotrommeslager. I 18 år var Matt også trommeslager for Mike Campbell & The Dirty Knobs. Mike Campbell er kjent som mangeårig medlem av Tom Petty & The Heartbreakers.

Rockman vil i samarbeid med den norske AC/DC podcast`en Let There Be Pod dekke årets Power Trip festival med egen tilstedeværelse under festivalen. Det er bare å glede seg.

Les også: Årets feteste konsertopplevelser

Klar for ny konsert med AC/DC?

– Hva tenker du om ny AC/DC trommis under årets Power Trip?

Del dine kommentarer og gjerne bilder/filmsnutter fra tidligere konserter på Rockman facebook