Connect with us

Musikk

Gene Simmons (Kiss): – «Israel bør IKKE utestenges fra Eurovision»

Published

on

Photo Credit: Tommy Østby – instagram.com/tommy_ostby/ fotograf for Rockman - Gene Simmons, Kiss (Tons Of Rock 2019)

Over 400 ledende personer fra underholdningsindustrien inkludert bl.a. Kiss bassist/ vokalist Gene Simmons, vokalist David Draiman i Disturbed og Ozzy Osbournes kone/manager Sharon Osbourne har så langt signert et åpent brev utgitt av den ideelle organisasjonen Creative Community For Peace til støtte for European Broadcasting Unions (EBU) offentlige forpliktelse til å inkludere Israel i Eurovision Song Contest 2024 skriver CCFP i en egen pressemelding.

Brevet kommer som svar på andre som har krevd at Israel skal utestenges fra konkurransen. Brevet fremhever Eurovisions unike evne til å forene mennesker fra ulike bakgrunner og musikkens kapasitet til å skape positive endringer i verden. I brevet står det at det årlige arrangementet, med flere seere enn Super Bowl, er en feiring av samhold og ikke skal brukes som et verktøy for politikk.

Israels deltager til Eurovision 2024 er 20 år gamle Eden Golan:

Gene Simmons (Kiss) sier følgende i en uttalelse i pressemeldingen: – «Musikk forener mennesker fra alle bakgrunner. Det er det ene språket som alle kan forstå. Det er en vakker ting og en fin måte å bringe folk sammen. De som tar til orde for å ekskludere en israelsk sanger fra Eurovision flytter ikke nålen mot fred, men splitter bare verden ytterligere»

Folkrockbandet Gåte vant lørdag 3. februar den norske finalen i MGP og er klare for den internasjonale Eurovisionfinalen i Malmø 11. mai 2024 og representerer Norge og norsk rock.

Les også: Gåte og norske rock til Eurovision 2024

Trykk her for å sjekke ut vår fete guide over norske aktive rockeband

I forkant av den norske finalen uttrykte Gåte at de opplevde det som problematisk at Israel skal være med i Eurovision. Vokalist Gunnhild Sundli sa iflg. NRK at bandet ville trenge betenkningstid for å finne ut hva som vil være best for dem å gjøre videre. Mandag denne uken kunne NRK melde at Gåte nå har bestemt seg for å delta.

På spørsmål fra NRK om det har vært en vanskelig avgjørelse, svarer Gåte-gitarist Magnus Børmark følgende: – «Den er ikke vanskelig nå som den er tatt, men vi har brukt mye tid og drøftet grundig omkring hvordan vi kan bruke våre stemmer i denne krisen som verden er vitne til, og med Eurovision som arena nå da». Han sa videre at de først og fremst skal bruke stemmene sine musikalsk, men at de også vil ytre deres syn på krigen. «Vi vil jo ytre hele veien at det som skjer på Gaza med drap på barn og vanlige folk, det kan ikke forsvares noen gang. Det må stoppe.»

Del dine kommentarer

Del dine kommentarer på Rockman facebookside