Connect with us

Musikk

Norsk rock til Eurovision 2024 – Fantastiske Gåte bookmakernes storfavoritt til å vinne hele Europa

Published

on

Foto: NRK - Gåte ved vokalist Gunnhild Sundli under  den norske finalen i MGP i Trondheim 3. februar 2024

Folkrockbandet Gåte vant i kveld den norske finalen i MGP, og er dermed klare for den internasjonale Eurovisionfinalen i Malmø 11. mai 2024 og representerer både Norge og norsk rock.

«Det er helt fantastisk å se all støtten vi og Ulveham har fått! Tusen takk for at dere stemte på oss! Vår misjon har alltid vært å kaste lys over de rike skattene av folklore og tradisjonsmusikk som vi sitter på her i Norge, og dette gir oss de beste muligheter til å vise dem frem for verden!»

Med en fengslende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock, ble låta «Ulveham» raskt kronet til hovedfavoritt av norsk presse. Gunnhild Sundlis kraftfulle vokal og en fengslende liveopptreden, har utløst et skred av positive tilbakemeldinger fra hele verden.

Her fra MGP finalen i Trondheim:

Her fra den norske MGP semifinalen på NRK:

Gjennom 25 år har Gåte etablert seg som en nasjonalskatt i norsk musikkliv med sin banebrytende blanding av tradisjonell folkemusikk og moderne rock. Den kritikerroste gruppen tok en 12-års pause før de gjorde et etterlengtet comeback i 2017, der de igjen opplevde enorm suksess. I fjor utgav bandet også en av fjorårets feteste rockelåter da Norges to mest ikoniske kvinnelige rockevokalister når Gåtes Gunnhild Sundli og Agnete Kjølsrud fra Djerv og tidligere Animal Alpha slo seg sammen på den monumentale singelen «Svarteboka»

Les også: Mestermøte på ny låt fra Gåte feat. Agnete Kjølsrud fra Djerv

Bandet representeres i dag av det norske plateselskapet Indie Recordings.

Trykk her for å sjekk ut vår fete guide over mange hundre aktive norske rockeband

Gi dine gratulasjoner til Gåte

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebookside