Connect with us

Musikk

Nominert til årets norske rockelåt: – Mestermøte på ny låt fra Gåte feat. Agnete Kjølsrud fra Djerv

Published

on

Foto: Sverre Brandtzæg – Agnete Kjølsrud (Djerv) og Gunnhild Sundli (Gåte) 2023

Gjør deg klar for et episk møte mellom Norges to mest ikoniske kvinnelige rockevokalister når Gåtes Gunnhild Sundli og Agnete Kjølsrud fra Djerv og tidligere Animal Alpha slår seg sammen på den monumentale singelen «Svarteboka»

Låta som du kan høre her er i dag nominert til årets norske rockelåt 2023:

Etter en rekke akustiske konserter og det kritikerroste albumet «Nord», vender Gåte nå tilbake til den fullblåste folkrocken de er kjent for. Den første låta fra det kommende albumet lokker lytteren inn i et forførende lydlandskap der folkemusikken leker seg på rockens premisser. 

«Svarteboka» har Gåte fått selskap av Djervs frontkvinne Agnete Kjølsrud, og sammen har de laget en kraftpakke av en låt. Som to av sin generasjons mest bemerkelsesverdige vokalister innen metall- og rock her til lands, har Gunnhild og Agnete både visst om hverandre og sett opp til hverandre lenge. Da de to endelig møttes i et bryllup i fjor, tok det ikke lang tid før ideen om et fremtidig samarbeid blomstret.

Gåte sendte kort tid etter et låtutkast til Djerv og Agnete som straks takket ja til å bidra. Herfra gikk arbeidet med låten kjapt, for skjønt Agnete og Gunnhild var plassert på hver sin kant av landet, falt det naturlig for partene hvordan låta kunne videreutvikles og tilpasses de ulike vokalene. Å være kvinnelig frontfigur innen metal- og rockesjangeren er fremdeles uvanlig i 2023, og både Gunnhild og Agnete har kjent på følelsen av utenforskap og av å stå alene mot røkla. Denne gangen står de sammen, noe man tydelig kan høre i «Svarteboka».

«Vi har visst av hverandre i mange år – og har sett opp til hverandre og våre parallele løp med beundring. Vi møttes i bryllupet til Sveinung og Nora, og det ble «kjærlighet ved første blikk», så selvsagt ble det et samarbeid. Vi håper vi får stått på en scene sammen og fremført låta» Gunnhild (Gåte) og Agnete (Djerv)

Gunnhild og Agnete – de står sammen mot røkla. Det er to uredde damer som har beholdt mye av barnet i seg. Sammen er de som to søsken som finner på nye kreative sprell sammen, og som drar noe ut av hverandre. Den fete låta «Svarteboka» er som nevnt nå nominert til Årets norske rockelåt 2023 som du da også finner på vår nominasjonsliste nedenfor og som blir oppdatert gjennom året med stadig flere fete nye norske rockelåter.

Trykk her for å følge spillelisten

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Årets feteste norske rockelåter 2023

Alle de norske rockelåter som blir nominert i løpet av året vil bli en del av den store årlige avstemmingen blant titusenvis av Rockmanlesere som stemmer frem topplisten og da Årets feteste norske rockelåt 2023. Selve avstemmingen blir gjennomført i løpet av desember 2023.

Trykk her for å sjekk ut vår fete guide over mange hundre aktive norske rockeband

Hva synes du om låta «Svarteboka»?

– Savner du noen nye norske rockelåter 2023 som du mener bør inn på nominasjonslista?

Skriv dine kommentarer på Rockman facebookside ( her )