Connect with us

Musikk

86% av publikum ønsker ikke «pengene tilbake» fra årets utsatte konserter – Er du en av disse?

Published

on

Photo credit: Covid Rathers

Live Nation Entertainment som bl.a. er verdens største konsertarrangør, er et amerikansk globalt selskap som ble stiftet i 2010 etter fusjonen av Live Nation og Ticketmaster. Selskapet har nå publisert sin økonomiske rapport for andre kvartal 2020 som bl.a. viser at selskapets inntekter i perioden fra covid-19 pandemien inntraff har hatt betydelig nedgang. Samtidig fremheves den store tillit og tro på fremtiden publikum viser ved at hele 86% har valgt å IKKE benytte seg av muligheten til full refusjon ved å få «pengene tilbake» fra billetter som er kjøpt til arrangementer som har blitt avlyst og planlagt ny dato i løpet av neste år.

Blant hovedpunktene i rapporten fremheves blant annet:

  • 86% of Fans Opting to Keep Tickets for Rescheduled Shows
  • 19 Million Tickets Sold to More Than 4,000 Concerts and Festivals Scheduled for 2021
  • $800 Million Cost Reduction Program Target in 2020
  • $1.4 Billion Cash Management Program Target in 2020

Her kan du lese hele Live Nation Entertainment Q2 2020 rapport

At så mange publikummere har valgt å «holde på» sine kjøpte billetter og ikke be om refusjon, har en meget stor og svært viktig betydning for selskapets pengestrømmen (cashflow). Ikke minst også påvirkning for årets regnskapsresultat. Selskapet mener at dette også er et viktig signal og ønske fra publikum om å delta på konserter fremover til tross for den nåværende usikkerheten.

Administrerende direktør i selskapet Michael Rapino sier bl.a.:

«Våre forventninger til en robust utendørs sommersesong i 2021 blir også forsterket av to tredjedeler av fansen som holder billettene til avlyste festivaler, slik at de kan dra til neste års show, sammen med sterkt tidlig billettsalg for festivaler i Storbritannia neste sommer – for eksempel, Download og Isle of Wight er i god takt foran fjoråret. Vi har allerede solgt 19 millioner billetter til mer enn fire tusen konserter og festivaler planlagt til 2021, og skaper en sterkt base av etterspørsel som går godt foran på samme tid som i fjor. Samtidig viser undersøkelser fortsatt at konserter forblir fansens viktigste prioriterte sosiale arrangement når det er trygt å samles, med nesten 90% av fansen som planlegger å delta på konserter globalt igjen».

Les også: Over 50 norske festivaler bekrefter datoer i 2021

Hvilke flyttede konserter eller festivaler har du billetter til i 2021?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook