Connect with us

Musikk

Live Nation gir 10 millioner dollar i støtte til fond for scene crew som rammes av avlyste konserter

Published

on

Photo credit: Crew Nation

Live Nation kunngjorde tirsdag (31. mars) forpliktelsen på å yte 10 millioner dollar (ca. NOK 100 000 000,-) til et nyopprettet Crew Nation-hjelpefond til fordel for besetningsmedlemmer som rammes spesielt hardt av de pågående avlysninger av live-show som følge av koronavirus-pandemien. Selskapet vil iflg. bransjemagasinet Pollstar.com forplikte umiddelbar støtte av 5 millioner dollar (ca. NOK 50 000 000,-) og matche de neste 5 millionene dollar som ytes av artister, fans og ansatte osv. «dollar for dollar». Crew Nation administreres av Music Forward Foundation, en veldedig 501c3 organisasjon.

Støtten er spesielt viktig ettersom en stor andel av mannskapene (scene crew) jobber som frilansere. Live-show er ikke mulig uten de utrolige hardtarbeidende mannskapene som jobber bak i kulissene.

Les også: Se bygging av den spektakulære sceneproduksjonen til Rammstein

Vi utvider en hjelpende hånd til de arbeiderne som trenger det mest ved å kunngjøre #CrewNation Fund, «sier Live Nation iflg. pollstar.com i en kunngjøring.

Crew Nation er designet for å hjelpe backstage-personalet som hjelper til med å bringe konserter til liv, inkludert turnèledere, produksjonsledere, riggere, lydteknikere, backline techs, lysteknikkere / designere, team med spesialeffekter, snekkere og mer.

Music Forward Foundation skal velge mottakere basert på en objektiv fastsettelse av behov; ansatte i Live Nation vil ikke være kvalifisert til å motta støtte.

I løpet av den neste uken vil Live Nation nå ut til besetningsmedlemmer fra til konsertarrangementer over hele kloden der inntekt allerede har blitt påvirket på grunn av kansellering eller omplanlegging av en Live Nation-hendelse, og søknader om hjelp vil være tilgjengelig i løpet av neste uke. De som kan være kvalifiserte bør sjekke Crew Nation (her). Det er også opprettet en egen nettbutikk der fans og publikum kan gi sin støtte ved bl.a. å kjøpe produkter som du kan se her.

Hold deg oppdatert på situasjonen fremover via våre festivalguider vedr. bl.a. avlysninger og gjennomføringer av festivaler både i Norge og internasjonalt:

Trykk her for å sjekke ut den internasjonale festivalguiden

Trykk her for å sjekke den norske festivalguiden

Hvilke festivaler har du planer om å besøke i år?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook