Connect with us

Musikk

Se ny AC/DC mini dokumentar med eksklusive intervjuer av tidligere medlemmer på 70-tallet

Published

on

Foto: Johannes Andersen - AC/DC at Valle Hovin, Norway 17 july 2015

Tom Compagnoni fra The Sydney Morning Herald har nylig produserte og publiserte en helt ny mini dokumentar som omhandler de tidlige årene fra AC/DC ble etablert i Sydney, Australia. I dokumentaren som har fått tittel «The forgotten Sydney of AC/DC», er det blant annet iflg. Blabbermoth eksklusive intervjuer av flere medlemmer fra de aller første AC/DC linup hvorav flere aldri tidligere har fortalt sin historien på kamera før nå. Fokus i intervjuene er bl.a. å se tilbake på hvor stor betydning byen Sydney spilte i utviklingen av bandet og det faktum at, i motsetning til andre australske byer, så finnes det her ingen statuer eller andre plaketter eller minnesmerker dedikert til deres opprinnelige hjemby.

Dokumentaren inneholder intervjuer med:

  • Noel Taylor (AC/DC-trommis 1974) i sitt første videointervju, og snakker bl.a. om første gang Angus opptrådte i skoleguttantrekket sitt, i tillegg til å lage det første kjente liveopptaket av bandet.
  • Rob Bailey (AC/DC bassist 1974) i sitt første videointervju, og snakker om filmingen av bandets første videoklipp «Can I Sit Next To You Girl» samt innspillingsøktene til bandets debutalbum «High Voltage».
  • Tony Currenti (trommeslager i AC/DC, 1974) 45 år etter å ha lagt trommesporene på AC/DCs debutalbum, «High Voltage», fortsetter Tony Currenti å jobbe i Penshurst pizzaria.
  • Mark Evans (AC/DC bassist 1975-77), snakker om barndomshjemmet til Malcolm og Angus Young i Burwood og innspillingen av bandets tidlige album i Albert Studios på King St, Sydney.

Her kan du se hele den interessante mini dokumentaren:

Quiz: Klarer du å plassere riktig AC/DC låter til riktig studioalbum?

1 mars i år ble det gjennomført en enorm hyllest til bandets avdøde vokalist Bon Scott der over 150 000 AC/DC fans stilte opp langs strekningen (som er inspirasjonen til «Highway To Hell»), den sørlige strekningen av motorveien fra Raffles Hotel til Old Fremantle Traffic Bridge. Som en del av hyllesten så gjennomførte også arrangøren Perth Festival et forsøkt på å sette ny verdensrekord i luftgitarspilling.

Les også: Australske AC/DC fans satte verdensrekord i luftgitarspilling

Iflg. radioprogrammet Triple M’s Hot Breakfast som sendes på en av de ledende australske radiokanalene Triple M, Melbourne, så meldte disse i januar at AC/DC skulle slippe nytt studioalbum i løpet av februar/ mars og deretter legge ut på turnè. Den australske programleder Eddie McGuire i radioprogrammet Triple M`s Hot Breakfast sa blant annet:

“Det har vært spekulasjoner, men min mail sier at det kommer et nytt album utgitt av AC/DC i februar eller mars i år, men også at AC/DC legger ut på turné i Australia i oktober eller november 2020″.

I etterkant har også flere internasjonale nettsteder vist til og gjengitt overnevnte nyhet, blant annet den ledende britiske avisen Daily Mail, slik at nyhetsryktene kan se ut til å ha stor troverdighet.

Her kan du lese mer om saken samt følge link for å høre radioprogrammet

Tidligere har det som kjent vært mye informasjon som har underbygget rykter om nytt album, bl.a. bildebevis på at Angus Young, Brian Johnson, Phil Ruud og Stevie Young er sammen i platestudioet Warehouse Studios, Vancouver, Canada.

Les også: Se bilde som beviser at Angus Young er sammen med resten av AC/DC

Planene om ny verdensturnè har utvilsomt i tilfelle blitt utsatt til 2021, og det ville jo vært helt enormt om vi til neste år kunne få oppleve flere fantastiske konsertøyeblikk som bl.a. dette?

Er du klar for flere album og konserter med AC/DC?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside