Connect with us

Musikk

Her skjer det: – Black Sabbath`s Tony Iommi spiller «Paranoid» sammen med Hollywood Vampires

Published

on

Photo credit: Richard Booth/ @richbooth72 on Twitter - See below

Tirsdag kveld (11.juli) denne uken, i forbindelse med at supergruppa Hollywood Vampires som består av Alice Cooper (vokal), Johnny Depp (gitar, vokal), Joe Perry fra Aerosmith (gitar) og Tommy Henriksen (bass) spilte konsert i Birmingham, overrasket selveste Toni Iommi med gjesteopptreden på den legendariske Black Sabbath låta «Paranoid»:

Tony Iommi dukket opp på siste låt som var det andre ekstranummeret under konserten. Hollywood Vampires hedrer rockens artister og har alltid en rekke spennende coverlåter som en del av deres spilleliste. Konserten i Birmingham er en del av deres pågående turnè som dessverre ikke inkluderer Norge eller Skandinavia denne gangen.

Slik var kveldens spilleliste:

 1. I Want My Now
 2. Raise the Dead
 3. I’m Eighteen (Alice Cooper cover)
 4. Five to One / Break On Through (to the Other Side) (The Doors cover)
 5. The Boogieman Surprise
 6. My Dead Drunk Friends
 7. You Can’t Put Your Arms Round a Memory (Johnny Thunders cover)
 8. Baba O’Riley (The Who cover)
 9. Who’s Laughing Now
 10. People Who Died (The Jim Carroll Band cover)
 11. The Jack (AC/DC cover)
 12. As Bad as I Am
 13. Heroes (David Bowie cover)
 14. Jeff Beck Tribute
 15. Bright Light Fright (Aerosmith cover)
 16. The Death and Resurrection Show (Killing Joke cover)
 17. Walk This Way (Aerosmith cover)
 18. The Train Kept A-Rollin’ (Tiny Bradshaw cover)
 19. School’s Out (Alice Cooper cover)
 20. Paranoid (Black Sabbath cover) feat. Tony Iommi

Tony Iommy som hygget seg stort under sin opptreden publiserte i ettertid disse bilder:

Her kan du se flere bilder fra konserten – Foto: Richard Boot:

Det skjer ofte at kjente artister dukker opp som overraskelse på Hollywood Vampires konserter, som bl.a. her når Ronnie Wood fra The Rolling Stones dukker opp sammen med Imelda May og fremfører en cover av Tiny Bradshaw`s låt «The Train Kept A-Rollin'» under konsert på The O2 Arena i London sist søndag 9. juli. Her kan du se klippet fra denne fremførelsen:

Er det et band som virkelig står på ønskelisten til Norge, så er det Hollywood Vampires.

Bandet ble etablert i 2015 etter at Alice Cooper delte sine minner med Johnny Depp fra tiden tidlig på 70-tallet der han hang sammen med en lang rekke med rockeartister og deres groupies på Rainbow Bar & Grill som ligger på Sunset Strip, West Hollywood i California. Stedet som lå rett ved siden av den legendariske nattklubben The Roxy Theatre med sin unike intimscene der rockegjengen fra Rainbow Bar forflyttet seg over til i de sene nattestimer.

Det var nettopp her ved disse to stedene at Alice Cooper festet og drakk sammen med sine gode artistvenner som bl.a. John Lennon (The Beatles), Jim Morrison (The Doors), Keith Moon (The Who), Jimi Hendrix, Mark Bolan (T Rex) og Harry Nilsson (singer-songwriter), alle nå døde.

På et eller annet tidspunkt på 70-tallet fikk man ideen om å etablere klubben The Hollywood Vampires. For å bli medlem i klubben var det en enkel og grei regel, og drikke alle de andre medlemmene under bordet. Det var da ideen kom med å gjenreise den gamle gode venneklubben, men nå uten drikking. Alice Cooper og Johnny Depp kontaktet sin felles venn Joe Perry (Aerosmith) som også tente på ideen og sammen bestemte de seg å utgi et eget album for å hylle sine døde drikkevenner og at alle inntekter fra albumet skal uavkortet gå til hjelpe-organisasjonen MusiCares som bl.a. fokuserer på å hjelpe artisters med deres helse og velferd. For Alice Cooper som selv ende opp som alkoholiker på midten av 80-tallet og måtte ta grep og få hjelp er selvsagt dette også en god hjertesak. Spesielt når man ser dette i perspektiv med at mange fra den tidligere drikkeklubben døde av alkohol eller narkotikamisbruk.

Les også: Alice Cooper hyller sine døde drikkevenner

Les også: Hollywood Vampires hyller David Bowie

Kunne du tenke deg Hollywood Vampires til Norge?

– Har du opplevd bandet live i utlandet?

Del dine bilder og videoklipp i kommentarfeltet på Rockman facebook (her)