Connect with us

Musikk

Har tatt tilbake posisjonen som Norges beste rockefestival

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Norway Rock Festival 2018

I år lykkes (nesten) alt på Norway Rock Festival

Bortsett fra litt for lite toalettfasiliteter på selve konsertområdet og VIP-avdeling som ikke passer inn på en rockefestival, så fungerte alt aldeles strålende perfekt under årets Norway Rock Festival. Stemningen var helt vannvittig fet, så nær jeg tror man kan komme den legendariske Woodstockfestival i 1969. Det lå nærmest en slags «peace & love karisma» over hele det nydelige festivalområde som badet i sol gjennom hele helgen.

(fotokredit: www.rockman.no – Norway Rock Festival 2018)

Den lille bygda Kvinesdal med sine snaue 6 000 gjestfrie innbyggere mer enn doblet innbyggertallet når festivalen i år gjennomførte tidenes mest suksessfulle Norway Rock Festival og fikk besøk av mer enn hele 10 000 publikummere under helgens festival.

Les også: Norway Rock Festival selger billetter som «varmt hvetebrød»

Pressesjef Ann Frestad sier følgende om årets festival til Rockman:

«Vi er strålende fornøyd, og det har gått over all forventning. Det har bare vært skjønt å se hvordan folket har storkost seg hos oss. Fått meget gode tilbakemeldinger fra alle hold. Artistene som har gitt alt for å gi folket en festival som går inn i historieboka, folket som har storkost seg, frivillige og dugnadsgjeng som har gitt alt, stemningen som man kunne føle og ta på, og ikke minst sola som gav oss boosten for å kapsle festivalen til en suksess». 

Årets publikumstall slo knockout på alle estimater fra arrangøren. For undertegnede ble årets festival nærmest et antiklimaks rent værmessig sammenlignet med for eksempel Alice Cooper konserten i 2011, stående til knes i gjørme.

Les også: Alice Cooper leverte varene i gjørmehavet

Årets festival ble rett og slett drømmescenariet for all oss som elsker rockefestival og det å kunne ligge henslengt på gresset mens man nyter rockens riff og toner langt ut i nattens mørke timer sammen med både gode venner og nye bekjentskaper. Når i tillegg arrangementet legger tilrette for en integrert festivalcamp, så treffer man direkte inn i rocksjelen. «Prikken over i`en» er jo også når at elven Kvina med sitt krystallklare vann renner tett opp til festivalområdet. Med helgens fantastiske værforhold så fikk man også «vibber» til den legendariske Woodstock festivalen i 1969. På Norway Rock Festival finner du et fantastisk publikum som skaper en vannvittig god «feelgood stemning» som også artistene utvilsomt lar seg rive med av.

Sjekk bare publikumsstemningen under årets Avatarkonsert:

(fotokreditt: www.rockman.no – Avatar, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no – Beast In Black, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no – Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Floor Jansen, Nightwish, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Marco Hietala, Nightwish, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Åsmund Land, Oslo Ess, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Peter Larson, Oslo Ess, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Francis Rossi, Status Quo, Norway Rock Festival 2018)

(fotokreditt: www.rockman.no) – Richie Malone, Francis Rossi,  John «Rhino» Edwards, Status Quo, Norway Rock Festival 2018)

Skal det trilles terning for årets Norway Rock Festival, ja det MÅ det bli terningskast 6.

Norway Rock festival har nå tatt tilbake sin posisjon som Norges beste rockefestival. Det gledes, ikke minst med tanke på alt det fantastiske dugnadsarbeidet den flinke frivilliggjengen utfører for både å gjenreise og skape Norway Rock Festival. Rocken og identiteten til sjangeren har i alle år vært basert på frihet, uavhengighet og ekte kjærlighet til musikken. Gjennom 60- og 70-tallet ble både motorsykler og rockmusikk synonymt med kulturell agitasjon, motstand mot autoritet og en separasjon fra det vanlige. Derfor er også MC-miljøet nærmest en integrert del av musikksjangeren.

Norway Rock Festival har alle de «riktige» elementene integrert i seg og er i tillegg 100% frivilligbasert og består av ildsjeler dypt forankret i rockemusikken.

Under årets festival, rett etter Status Quo gikk av scenen ble alle de frivillige hedret av bygdas ordfører som i sin tale blant annet fremhevet hvor fantastisk frivillig innsats som legges ned og hvor betydningsfull festivalen er for kommunen.

Oppfordring og utfordring til ordfører og kommunens politikere er nå å vise langsiktig vilje til økonomisk støtte til festivalen slik at denne kan ha en økonomisk forutsigbarhet i årene fremover. Dette fortjener festivalen!

Var du på årets Norway Rock Festival?

Del dine kommentarer om årets Norway Rock Festival nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside.