Connect with us

Musikk

Se våre minner fra årene med Norway Rock Festival – Finner du deg selv eller noen du kjenner?

Published

on

Foto: Knut Eirik Myhre, www.rockman.no - Norway Rock Festival

I dag fikk vi den triste nyheten om at Norway Rock Festival avlyses og legges ned.

Arrangøren informerte om at usikkerheten som korona har ført med seg gjør det for uforutsigbart å sette opp en festival i sommer. Under normale omstendigheter trenger man minst et års planleggingsfase der det blir lagt ned et stort antall dugnadstimer. De skriver videre at deres festivalmodell som ved hjelp av støtteordninger knyttet til pandemien, kunne vært gjennomført økonomisk forsvarlig. Derimot har dugnadsbanken blitt redusert til et punkt som gjør at festivalen ikke kan bestå. Etter en totalvurdering har styret bestemt å legge ned dagens festivalkonsept.

Les også: Norway Rock Festival er avlyst – Dagens festivalkonsept legges ned.

Fra MC-treff til festivalkonsept

Historien bak Norway Rock Festival strekker seg helt tilbake til 2006 da den gang under navnet Kvinesdal Rock Festival. Festivalen var basert på et tidligere MC treff (Sørlandstreffet). Sørlandstreffet ble avsluttet, og en idé om å kombinere konserter og MC treff ble sterkere og sterkere. Kvinesdal Rock Festival ble så satt ut i livet i januar 2006 og 12. juli samme år sto festivalens historiske første band på scenen.

Hele bygda og omegn stiller opp

Bak festivalen har det i årevis stått fantastiske ildsjeler og frivillige med ekte røtter forankret dypt inn i rockemusikken. Gjennom årene har det alltid blitt satt sammen en knallbra lineup av artister. Sammen med et festivalområde med en integrert festivalcamp og de kuleste publikummere. En god oppskrift på å oppnå den feteste festivalstemningen. 

Se stemningsrapport fra festivalen i videoer nedenfor!

Solid underskudd og konkurs

Festivalen ble fra 2006 arrangert hvert år frem til 2011. Sistnevnte ble et år som arrangementet fikk et solid underskudd på ca. 2 millioner kroner og ble til slutt begjært konkurs.

Norway Rock Festival gjenoppstår

I 2016 gjenoppsto festivalen til stor glede for alle som elsker rock. Foreningen Norway Rock Live ble stiftet i 2015 og består i all hovedsak av de samme folkene som i sin tid startet Kvinesdal Rock Festival som i 2008 skiftet navn til Norway Rock Festival. Arrangøren valgte å være en forening for å vise alle at de gjør dette fordi de synes det er moro, og ikke for at noen skal tjene penger på dette. Alt overskudd blir værende i selskapet. Hele bygda og omegn stilte opp for å bidra til et knirkefritt og stemningsfullt festivalarrangement når tusenvis av glade rockere igjen kunne innta gjenoppstandelsen av Norway Rock Festival i rockebygda Kvinesdal. At ildsjelene bak festivalen nå nok en gang klarte å mobilisere både nye og gamle frivillige i den sjarmerende intime «rockedalen» Kvinesdal til ny rockefest var meget imponerende og sier mye om den lille bygdas forankringen og kjærlighet til rockesjangeren. Siden ble festivalen arrangert frem til 2019 som var siste året det var mulig å arrangere før samfunnet ble rammet av Covid-19.

Gjennom årene har festivalen blitt besøkt av mer enn 100 000 musikkglade rockere.

Quiz: Kan du dette om Norway Rock Festival?

Se våre minner fra Norway Rock Festival

– Finner du deg selv eller noen du kjenner?

Trykk her for å sjekke ut publikumsbilder fra Norway Rock 2011

Trykk her for å sjekke ut publikumsbilder fra Norway Rock 2010

Trykk her for å sjekke ut publikumsbilder fra Norway Rock 2008

Trykk her for å sjekke ut publikumsbilder fra Norway Rock 2009

Trykk her for å sjekke ut artistbilder fra Norway Rock Festival

Fant du deg selv eller noen du kjenner?

Hva er dine beste Norway Rock Festivalminner?

Skriv og del gjerne bilder og filmklipp i kommentarfeltet på Rockman facebook tilhengerside