Connect with us

Musikk

Sterk norsk rockedebut i USA: – Måtte skifte scene-kjole bak en henger på Sunset Strip

Published

on

Foto: Privat - Liz (Elisabeth Anette Thompsen), bassist i bandet Kal-El

Det norske bandet Kal-El har nylig kommet hjem etter suksessfull USA-debut turné.

Etter en prat med bandets bassist Liz (Elisabeth Anette Thompsen) om deres nylige USA-debut turné, så er det liten tvil om dette har gitt bandet et skikkelig positivt kick, god reklame for norsk rock og verdifull erfaring å ta med seg videre.

Bandet som spiller innenfor sjangeren stonerrock fikk markert seg sterkt og skaffet seg mange nye tilhengere og fans under USA-konsertene.

At det også kan by på noen ekstra utfordring som eneste jente i bandet får vi også høre.

«Vi var bl.a. innom Sunset Strip i LA, der vi også fikk leke litt turister og var innom Rainbow Bar & Grill for å møte bronsestatuen av Lemmy. Jeg står midt på en parkeringsplass på Sunset Strip, i Hollywood, og skifter til scene-kjole bak en henger. Travelt som vi hadde det, med 8-13 timer i bil hver dag, rigging, spilling, rigging, kjøring og bånn-gass-soving, så må en benytte de sjansene en har til praktiske ting» – Liz

(Kal-El promobilde)

Stavangerbaserte Kal-El som består av Ståle Rodvelt (The Captain) vokal, Rolf Thore Eilertsen (Roffe) gitar, Bjørn Harald Stornes (Bjudas) trommer og Elisabeth Anette Thompsen (Liz) bass har markert seg her hjemme de siste årene, spesielt etter at de vant bandkonkurransen i 2016 som ble gjennomført av Rockman i samarbeid med Norsk Tipping og festivalen Tons Of Rock. En beinhard konkurranse der over 130 norske talentfulle rockeband deltok.

Les også: Stavangerband til topps i tidenes norske rockebandkonkurranse 

(photo design by www.rockman.no Tony Iommi, Black Sabbath & Liz, Kal-El – photo credit Toffa Berg)

Oppmerksomheten rundt bandet eskalerte ytterligere i etterkant av at selveste rockeguden Tony Iommi fra legendariske Black Sabbath ble oppmerksom på og skrøt av bandet. Iommy hadde hørt en låt fra Kal-El sitt siste album under programmet til DJ Robo på den engelske rockeradioen Hard Rock Hell Radio, og likte dette så pass godt at han faktisk tok seg bryet med å sende en personlig melding til bandet.

Les også: Black Sabbath sjefen skryter av albumaktuelt norsk band

Kal-El utgav sin debut EP «Dark Moon Voyage» i 2013. Videre lanserte de sitt debutalbum «Pakal» i 2014, oppfølgingalbumet «Ecosphere» i 2015 og deres siste og meget sterke album «Astrodoomeda» i 2017 der du blant annet finner denne:

«Planene for Kal-El US. Westcoast Tour 2018 begynte med at vi ble kontaktet av en Kal-El fan fra Montana, som har fulgt oss siden bandet ble startet. Han ønsket å få oss ned til statene. Etter litt frem og tilbake satte vi opp en turne sammen med bandet hans, Wizzerd (stoner/doom). 7 konserter nedover vestkysten»

«Vi landet i Seattle, der vi satte oss på en brun pub i ingenmannsland. Inn døra kommer det 2 stoner dudes for å hente oss. De setter seg ned og begynner å drikke øl, der vi lurer på hvem som skal kjøre. Den som har drukket minst kjører visst, slik fungerer det her sier de. Neste morgen begynner turneen der første konserten er i Seattle, fullt hus og noe av det sykeste vi har sett innen lysshow av Liquid Light Wizard. Syretripp av et lysshow som i flytende fargekunst – live! Her dukket foresten også produsenten av Nevermind (Nirvana) opp i publikum!» 

Turneen forsetter videre til Eugene, og Nevada. Neste dag kjører bandet langt ut i ørkenen til et studio i Visalia.

«Vi spiller inn en tung Kal-EL versjon av «Cocaine» av Eric Clapton, sammen med alle medlemmene av Wizzerd. Vi hadde ingen plan, ingen øving, bare finne sin plass, stemme instrumentet og begynner å jamme. Her trykker heldigvis produsenten «record» og vi spiller den inn på 1 takning. Det ble et magisk øyeblikk. Turneen forsetter videre til Pacifica og Eureka, der bilen fikk en break-down midt på motorveien. Batteriet er gåent og noe annet greier jeg ikke klarer å gjenta. Heldigvis så er bassisten i Wizzerd, Laney, ganske handy med slike mekaniske ting, og vi er på veien igjen noen timer senere. Konserten vår ble utsatt, men publikum var tålmodig og ventet på oss» 

«Siste stopp på turneen er en stonerfestival i Portland der vi avsluttet konserten med å spille «Cocaine» sammen med Wizzerd. For at bassisten og trommeslageren skulle ha noe å spille på, ble de perkusjonister (som i innspillingen også) med shakere av «Mac n cheese» boks og ølkorker! Turen var helt vilt fantastisk! Publikummet var mange, takknemmelige og dedikerte, uansett om det var en tirsdag eller en søndag. Vi fikk på kjøpet en stoner-familie i USA og et vennskap som kommer til å vare for evig» 

Wizzerd og Kal-El planlegger allerede nye sprell i USA og det informerer også om planlagt Black Sabbath tribute kveld i løpet av høsten som bandet gleder seg til. I tillegg jobbes det med en Norges og Europa turne i løpet av våren 2019 og nye låter.

Sjekk Kal-El på norges feteste og viktigste toppliste:

Trykk her for å følge spillelisten

Psssst! Spillelisten oppdateres jevnlig med fete låter!

Følg med på bandets offisielle facebookside for oppdatert informasjon

Hva synes du om Kal-El?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside