Connect with us

Musikkfestivaler

Bluesgiganten Walter Trout bekreftet til Notodden Blues Festival 2016!

Published

on


( foto: Greg Water)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

Notodden Blues Festival lanserer i dag den amerikanske bluesgiganten Walter Trout som første artist til neste sommers festival. Den populære gitaristen og sangeren med fortid fra John Mayall`s Bluesbreakers og Canned Heat, skulle vært en av hovedartistene på Notodden i 2014, men Trout ble da alvorlig syk og måtte avlyse alle planlagte konserter. Etter å ha gjennomgått en komplisert levertransplantation er han nå kommet sterkt tilbake.

En optimistisk Walter Trout uttalte nylig:

 

 

 

 

– The last year has been one where the blues truly came calling, and I came face to face with death more than once. Now, 7 months after my transplant I feel like a new man. I have strength and energy. In some ways I feel like I am in my 20`s again! I feel reborn. The future looks great!

 

 

 

 

Walter Trout er albumaktuell med sitt studioalbum Battle Scars som utgis fredag denne uken:

For å lese mer om det kommende albumet: – Sårene etter en kamp på liv og død

Både konsertanmeldelser og forhåndsomtaler av det nye albumet vitner om en artist som er revitalisert og bedre enn noensinne.  – Alle de gode rapportene lover godt for neste sommers opptreden på Notodden, sier festivalsjef Jostein Forsberg i Notodden Blues Festival. Mens Walter Trout lå og kjempet en hard kamp mellom liv og død, så var Notodden Blues Festival en blant noen utvalgte arrangører som lovet Walter at han skulle få tilbake den konserten han så uventet måtte avlyse når han en gang ble frisk igjen. – Vi ga kona Marie tillatelse til å gi Walter denne beskjeden fra oss. Hun brukte alle tenkelige metoder for å få ektemannen til å holde motet opp og kjempe for livet. Det er denne konserten vi er lykkelige for å kunne annonsere nå, sier Forsberg.

Et verdensomspennende bluesmiljø har stilt opp for Walter Trout. Når det var som mest kritisk samlet trofaste fans inn imponerende $250.000 på en uke gjennom sosiale medier for å hjelpe til med sykehusutgifter som ikke var dekket av forsikring.  Trout sier: – Jeg har et ansvar overfor dem nå til å gjøre mitt beste og gi alt når jeg spiller.

Walter Trout hadde sin første korte opptreden etter sykdommen i Royal Albert Hall i London 15. juni i år. 23. oktober kommer hans første plate etter sykdommen. «I`m back»-turneen er i full gang og fredag 5. august 2016 kan man oppleve gitargiganten på Notodden Blues Festival der han tidligere har opptrådt både i 1999, 2005 og 2010.

– Denne nyheten vil glede alle de 6000 som overvar hans utsolgte konsert på Brygga på Notodden i 2005 pluss en god del til. Dette blir stas, melder festivalledelsen på Notodden. Som også informerer om at det svært populære tradisjonelle salg av et begrenset antall earlybird billetter til Notodden Blues Festival starter i slutten av november!

Continue Reading
Advertisement