Connect with us

Musikkfestivaler

Raga Rockers deler scene med Black Sabbath – bekreftet til Tons Of Rock

Published

on


( Michael Krohn/ Raga Rockers under Norwegian Wood 2010 – Foto: Paul Weaver/Nettavisen)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

2016 vil utvilsomt bli et festår for den norske rockelegenden Michael Krohn og resten av bandmedlemmene i Raga Rockers. Festen er allerede under oppvarming etter at det tidligere i år ble det kjent at det var igangsatt et prosjekt etter initiativ fra Christer Falck for en gigantisk artisthyllest til Raga Rockers med utgivelse av en egen albumboks der kjente artister skal tolke samtlige av bandets låter.

Raga konserten som nå er bekreftet til Tons Of Rock 2016 gjennomføres 23. juni 2016, samme dag og på samme scene som Black Sabbath gjennomføres sin unike avskjedskonsert. Kan vel neppe bli en råere og mer rocka festaften enn dette?

Raga Rockers regnes som én av de fire store innen norsk rock. Albumhyllesten der kjente artister ble invitert til å delta med tolkning av sin favoritt Raga-låt har tatt fullstendig av og blir nå til en fantastisk albumboks som har fått tittelen – Sannhet På Boks – der en hærskare sterke norske artister bidrar og tolker samtlige av låtene på Raga Rockers 12 studioalbum. Albumboksen vil bli utgitt i en vinylboksversjon bestående av 12 stk.180 grams vinyl LP-er (137 spor), booklet og et spesiallaget Raga-frimerke. CD-boksen vil bestå av 6 CD-er (137 spor), booklet og et spesiallaget Raga-frimerke. Utgivelse er i et begrenset antall og har slippdato 18. november med påfølgende releasekonsert samme dag på Rockefeller i Oslo der utvalgte bidragsytere fra albumet vil fremføre sine Raga-tolkninger live.

Av artister som deltar på albumboksen kan nevnes deLillos, DumDum Boys, Valentourettes (tidligere Jokke & Valentinerne), Backstreet Girls, The Dogs, Joddski, Tommy Tee All-Stars, Oslo Ess, Di derre, Bare Egil Band, Skambankt, Vredehammer, Thom Hell, Ronni Le Tekrø, Cocktail Slippers, Amund Maarud, El Cuero og Vidar Busk m.fl.

Albumcoveret er et kunstverk i seg selv som er spesialtegnet av selveste Pushwagner.

Slik er Pushwagners hyllest til Raga Rockers

Psst! Visste du at Michael Krohn har begynt å blogge?

Som unik tekstforfatter og låtskriver i kombinasjon av å være en av tidenes viktigste rockeartister så er det ufattelig artig og spennende å lese hans memoarer. Som for eksempel når han oppdaget punkrocken for første gang:

«I gamle dager var det platebutikk i første etasje på Steen & Strøm der jeg pleide å sjekke ut skiver. Det var hodetelefoner koblet til platespillerne på den andre siden av disken så man kunne høre før man eventuelt kjøpte. Jeg spurte om de hadde Sex Pistols. Ekspeditøren plukket frem «God save the queen» og ga den til meg. Jeg kikket på coveret. Dronninga med en sikkerhetsnål gjennom nesa. På baksiden bilde av to busser. Den ene gikk til Boredom, den andre gikk til Nowhere. «Kan jeg få høre den?» Han satte den på. Fytti helvete! Det var det grommeste jeg hadde hørt» les videre….

Eller når han som trommisnerd deler sine meninger om den avdøde trommelegende Keith Moon i legendariske The Who:

«De fleste trommiser har John Bonham i Led Zeppelin som favoritt, og det er fullt forståelig. Han har alt; Fantastisk groove og suveren teknikk, og jeg er enig i at han er best. Men Moon er størst! Han har verken groove eller noe særlig til teknikk. Styrken hans ligger et annet sted; I energi og oppfinnsomhet» les videre…

Det er en fryd å lese!

Tons Of Rock bekrefter i dag i tillegg til Raga Rockers også ytterligere 7 spennende band til neste års festival:

Sixx: A.M. (USA) som blant annet består av Nikki Sixx fra Mötley Crüe

Behemoth (Polen)

Amon Amarth (Sverige)

Converge (USA)

Leprous (Norge)

Bodies (England/ Norge)

Below (Sverige)

For oppdatering av bookinger samt praktisk informasjon, se Tons Of Rock offisielle nettside

#RMROCK #RMKONSERTER #RMMUSIKKFESTIVALER

Hva synes du om Tons Of Rock 2016 bookinger så lang?

Kjør kommentarer og kom med ønskeartister!

Benytt kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside

Continue Reading
Advertisement