Connect with us

Musikk

ZZ Top selger musikkrettighetene for ca. 500 millioner norske kroner

Published

on

Photo: Knut Eirik Myhre - ZZ Top at Notodden Blues Festival

BMG og KKR har kjøpt alle ZZ Tops musikkinteresser, inkludert bandets publiseringskatalog og innspilte musikkroyaltyer, ifølge iflg. Billboard som viser til en kunngjøring fra de to selskapene.

I følge uttalelsen har bandet solgt over 50 millioner album over hele verden, oppnådd ett diamantalbum, og to multi-platinaalbum siden det ble dannet i 1971. De siste fire årene har ZZ Tops albumkatalog i gjennomsnitt solgt ca. 300 000 album i året, ifølge MRC Data.

Når man ser på omsetningen av ZZ Top-katalogen, anslår Billboard at ZZ Top-innspilte masterkatalog i gjennomsnitt årlig omsetter for ca. $4,481 millioner (ca. NOK 40 millioner) de siste fire årene; og følgelig er bandets royalties fra det rundt 1,568 millioner dollar (ca. NOK 14 millioner). Totalt sett anslår Billboard at avtalen har en verdi på rundt 55 millioner dollar (ca. 500 millioner norske kroner) «Vi er glade for å investere i ZZ Tops ikoniske musikk, og vi ser frem til å samarbeide med BMG og ZZ Top for å forsterke rekkevidden til katalogen deres ytterligere,» sa KKR-partner Jenny Box i en uttalelse.

ZZ Toppsjef Carl Stubner i Shelter Music Group sa i en uttalelse: «Vi er stolte av å fortsette å jobbe med og utvide vårt langvarige forhold til BMG. Denne nye avtalen sikrer at ZZ Tops bemerkelsesverdige arv vil vare i generasjoner fremover.»

ZZ Tops mangeårige bassist Dusty Hill døde tidligere i år, 72 år gammel.

Les også: ZZ Top bassist Dusty Hill er død

Les også: Billy Gibbons: – «Avdøde Dusty Hill ville at ZZ Top fortsetter å spille»

Se videoklipp: – Her er ZZ Top`s avdøde Dusty Hill sin siste konsert

Les også: Her spiller ZZ Top sin første konsert etter Dusty Hill sitt dødsfall

Bandet har bl.a. oppnådd syv album på Billboard 200s topp 10: Tres Hombres på nr. 8 i 1974, Fandango! på nr. 10 i 1975, Eliminator på nr. 9 i 1983, Afterburner på nr. 4 i 1985, Recycler på nr. 6 i 1990, Greatest Hits på nr. 9 i 1992, og La Futura på nr. 6 i 2012.

Texas-trioen scoret to topp 10 på Hot 100, 1984’s «Legs» og 1985’s Sleeping Bag – med begge toppet som nr. 8. Andre kjente låtugivelser inkluderer bl.a. «La Grange», «Gimme All Your Lovin’,» «Sharp Dressed Man», «Got Me Under Pressure», «Pearl Necklace» og «Tush».

Hva er dine ZZ Top favorittlåter?

– Har du opplevd ZZ Top Live?

Skriv i kommentarfeltet og del gjerne bilder/ filmklipp på Rockman facebook ( her )