Connect with us

Rock

We got back to that fuck it attitude!

Published

on

Heavy rockerne Audrey Horne har igjen skapt et råsterkt rockealbum gjennom sitt siste studioalbum «Pure Heavy». Bekreftelsen på at dette er solide greier kom også ved at albumet nylig ble stemt frem av leserne til det fjerde beste album blant Topp 100 utgivelser 2014. For å sjekke ut resultatet over samtlige Topp 100 albumutgivelser 2014: trykk her >

 

Albumet inneholder låtene:

01. Wolf In My Heart
04. Volcano Girl
05. Tales From The Crypt
06. Diamond
07. Into The Wild
08. Gravity
09. High And Dry
10. Waiting For The Night
11. Boy Wonder

 

PS! Trykk på de «aktive» linkene ovenfor for å lytte til offisielle musikkvideoer fra albumet!

Bandet ble etablert i 2002 og består  i dag av Toschie (vokal), Arve «Ice Dale» Isdal (gitar), Thomas Tofthagen (gitar), Espen Lien (bass) og Kjetil Greve (trommer). «Pure Heavy» er bandets femte studioalbum.

«We got back to that fuck it attitude»

«Pure Heavy» er en plate som er laget på samme ?mal? som vår forrige album «Youngblood». Etter album nr 3, «Audrey Horne», kom vi til et punkt der vi følte mye businessdelen av det å spille i band begynte å ta overhånd. Mer og mer handlet om hva plateselskap, management, og generelt andre mente vi burde gjøre, og vi merket at vi begynte å miste oss selv opp i det hele. Vi bestemte oss for å skifte fokus og arbeidsmetoder. Da vi startet prosessen med å lage «Youngblood» gikk vi tilbake til startpunktet for et hvert rockeband: Vi gikk i øvingslokalet og skrev hele platen sammen, vi gjorde det kun av lyst, og skrudde av alle krav og forestillinger om hvem vi skulle være. Dette resulterte i en haug med låter som bar preg av et band som har det gøy. Vi gikk så i studio og spilte inn platen live, der vi fikset drøye fuck ups, og gjorde de pålegg vi følte var nødvendig. Nøyaktig det samme har vi gjort denne gang. Platen er innspilt i Duper studio med produsentene Jørgen Træen og Iver Sandøy, og fokuset under innspillingen var rett og slett at det måtte være gøy. Både Jørgen og Iver var svært delaktig i utviklingen av lydbildet, og deler av arrangementene, og vi gjorde mer eller mindre ferdig hver låt før vi startet på en ny. På den måten fikk vi fullt fokus på hver låt, og jobbet med et lydbilde som passet den enkelte låt. Vi endte opp med 11 låter på platen:

– WOLF IN MY HEART: stadionrock! Garantert personlig live favoritt. Deilig kontrast mellom løse, svære vers og tighte refereng. – HOLY ROLLER: togsamplinger, twinsoloer, kirkeorgel og generell horing av den Norske kirke, ( not the true Norwegian black metal way though). OUT OF THE CITY: unektelige Thin Lizzy referanser, mer twin gitarer, unisone koringer (har etter 12 år med brånekting fått med hele bandet på kor). VOLCANO GIRL: skamfet riffing både fra gitarister og bassist, rånete allsang refereng, ?menn er fra mars, kvinner fra venus? tematikk, enda mer twin gitarer. TALES FROM THE CRYPT: glamrock, David Lee Roth, Nikki Sixx og Kiss referanser i en og samme tekst, burde hatt Joan Jett på co vokal. DIAMOND: gammel låt,helt fra LE FOL perioden, funker som pustehull i platen, og evt som intro til Into the wild. INTO THE WILD: full on hardrock!, break for nobody stil, dritgøy å spill live. GRAVITY: Thomas Tofthagen sitt lille nikk til Ronnie Le Tekrø, veldig pop låt egentlig, og ikke mindre så med Iver Sandøy sine myke koringer, og deilige perk spill. HIGH AND DRY: den låten på platen som jeg selv føler har flest referanser til Redemption Blues og This ends here, fra forrige album, «Youngblood». Representerer mye av det jeg føler vi er god på: twing gitarer, melodi fokus, og heftig komp. WAITING FOR THE NIGHT: den låten vi selv følte var mest outsider, men som veldig mange sier har de elementene vi er kjendt for. Espen har skrevet utgangspunktet for denn låten, og sangmelodi og tekst på refrenget. Det var utelukket for meg å prøve å forandre på det. BOY WONDER: platens mest progressive spor, lang nok til at jeg rekker å gå i baren mens de gitaronanerer når vi spiller den live.

Der vi nærmest var litt dogmepreget på «Youngblood», og spilte inn platen live, med minst mulig overdubs, har vi denne gang ?produsert? den mer. Den er som sagt gjort live i studio, men vi har benyttet oss mer av de muligheter et studio har, så det finnes mye mer lydefekter og diverse samplinger på «Pure Heavy». – Torkjell «Toschie» Rød, vokalist

Hold deg oppdatert om siste nytt om Audrey Horne på deres offisielle nettside og facebookside!

Sjekk også ut den fete oversikten: Tidenes Beste Albumutgivelser og anbefalte spennende albumnyheter: trykk her

#RMALBUMNYHETER

Continue Reading
Advertisement