Connect with us

Rock

Er dette tidenes beste Jimi Hendrix coverversjoner? – Se liveklippene!

Published

on


( foto: Marc Sharrat)

Jimi Hendrix er utvilsomt en av de største gitarlegender, om ikke den aller største.Han har blitt nærmest en «gitargud» og inspirator for musikere gjennom flere generasjoner. Jimi Hendrix hadde alle «ingredienser» som skulle til for å nettopp bli en legende og et musikk-ikon. Et unikt musikktalent både som gitarist og låtskriver med nyskapende unik musikkstil. Han skapte sin egen image og tragisk nok døde kun han 18. september 1970 kun 27 år gammel mens han var på topp av sin musikerkarriere.

Tidlig i 1966 på Cheetah Club 21st Street, ble Jimi kjent med Linda Keith som var kjæreste til Rolling Stones medlemmet Keith Richards som igjen anbefalte Jimi til Stonesmanager Andrew Loog Oldham og produsent Seymour Stein. Hun anbefalte han videre til Chas Chandler. Chandler var betatt av låta «Hey Joe» og var overbevist om at dette kunne bli en hitlåt med den rette artist. Imponert over Jimi`s versjon av låta, brakte han Jimi til London, ordnet platekontrakt og hjalp til med å etablere bandet «The Jimi Hendrix Experience»Bandet besto av foruten Jimi Hendrix, Bassist Noel Redding og trommesalger Mitch Mitchell.

«Hey Joe» er en låta som i utgangspunktet er en gammel folkesang som egentlig ingen vet med sikkerhet hvem som har skrevet. I 1962 sikret den amerikanske låtskriveren Billy Roberts copyright på låta. Men når Jimi Hendrix sammen med The Jimi Hendrix Experience spilte inn låta «Hey Joe» i 1966 og utgav denne senere samme år som deres debutsingel så gjorde han utvilsomt denne låta til sin egen. Det er også Jimi Hendrix sin versjon som senere har inspirert en hel gitarverden. En versjon og et gitarspill som river og røsker i hele ditt følelsesregister. Det er så fantastisk at det gjør vondt i hele sjela.

Låta handler om en mann som er på rømmen etter å ha skutt og drept sin kone.

«Hey Joe, where you goin’ with that gun in your hand?
Hey Joe, I said where you goin’ with that gun in your hand?
Alright. I’m goin down to shoot my old lady,
you know I caught her messin’ ’round with another man.
Yeah,! I’m goin’ down to shoot my old lady,
you know I caught her messin’ ’round with another man.
Huh! And that ain’t too cool».

(første avsnitt i låtteksten)

Jimi Hendrix fikk i sin korte levetid utgitt studioalbumene «Are You Experienced» (1967), «Axis: Bold As Love» og «Electric Ladyland» (1968) som alle har gått inn i rockehistorien blant tidenes beste albumutgivelser. Blant hans mest kjente låter foruten «Hey Joe» kan nevnes «All Along The Watchtower», «Foxy Lady», «Little Wing», «Bold As Love», «If 6 Was 9», «All Along The Watchtower» og «Voodoo Child (Slight Return).

Hvem gjør tidenes beste Jimi Hendrix coverversjon?

Popa Chubby – «Hey Joe»

Marius Müller – «Little Wing»

Stevie Ray Vaughan – «Voodoo Child (Slight Return)

John Mayer – «Voodoo Child»

Gary Moore – «Hey Joe»

Slash – «Hey Joe»

David Gilmour (Pink Floyd) feat. Seal – «Hey Joe»

Roy Buchanan – «Hey Joe»

Steve Vai, Steve Morse, Uli Jon Roth & Eric Sardinas – «Hey Joe»

Hvilke av låtversjoner liker du best?

Fyll på med din musikkglede i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockmans facebook tilhengerside > Har du andre Jimi Hendrix cover favoritt versjoner som ikke vises ovenfor?

Del med oss i kommentarfeltet nedenfor eller på vår facebookside!

 #RMROCK #RMBLUES

«Like» oss på Facebook og få ferske musikkrelaterte nyheter direkte til siden din:

Continue Reading
Advertisement