Connect with us

Rock

Stem frem tidenes Black Sabbath album!

Published

on

Etter snart femti år med beinhard heavy metal kaster nå Sabbathgutta inn det mørke rockehåndkleet og legger både kors og nagler på musikkhylla, i alle fall som bandet Black Sabbath. Det var utvilsomt vemodig å få beskjeden fra bandet for noen dager siden om at beslutningen var tatt der de avslutter det hele med en aller siste The End verdensturnè som starter med første konsert 20. januar 2016 i Omaha, USA:

Foreløpig er det kun konsert i USA, Canada, New Zealand og Australia som har blitt annonsert. I løpet av oktober vil flere konsertdatoer bli sluppet, da forventer vi at også Norge er satt på konsertkartet. Dette blir tidenes heavy metal farwell tour.

Det engelske heavy metal bandet Black Sabbath ble etablert helt tilbake i 1968 av Toni Iommi (gitarist og hovedlåtskriver), Geezer Butler (bassist og hovedtekstforfatter), Ozzy Osbourne (vokalist) og Bill Ward (trommer). Bandet har opp igjennom årene hatt en lang rekke endringer av bandmedlemmer. Blant annet ble Ozzy på bakgrunn av sitt store alkohol og narkotikamisbruk byttet ut i perioden 1979 – 1982 med den nå dessverre døde legenden Ronnie James Dio. Deep Purple vokalist Ian Gillan overtok vokalistrollen fra Dio i 1982 og var i bandet frem til 1984. Så var det igjen frem og tilbake med The Prince Of Darkness og Dio var igjen inne et par år. Men fra 1997 har Ozzy igjen vært et offisielt medlem av bandet. Line up på deres The End tour vil da bestå av Ozzy Osbourne, Tony Iommi og Geezer Butler som alle er grunnleggende medlemmer. På spørsmål til Tony Iommi om hvorfor ikke også trommelslager Bill Ward blir med på denne siste turneen sier han dette:

«That depends on Bill. We met up again six weeks ago and we got on great, but it’s down to Bill.» – Tony Iommi i intervju med Birminham Mail

Så da for vi vente i spenning. Kanskje vi kan få en komplett line up av samtlige grunnlegende Black Sabbath medlemmer? Det ville i så fall vært helt rått!

I mellomtiden: 

Del din musikkglede om Black Sabbath!

Hva er dine Black Sabbath favorittlåter? Gode konsertminner eller historier?

Del din musikkglede i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockmans facebook tilhengerside >

#RMROCK #RMAVSTEMMINGER

«Like» oss på Facebook og få ferske musikkrelaterte nyheter direkte til siden din:

Continue Reading
Advertisement