Connect with us

Musikk

Vinn spennende billetter til deg selv + 3 av dine venner – Heldige vinnere trekkes søndag kl. 23.59!

Published

on

Photo: Official promo The Musical Box 2022

Dersom du ikke fikk oppleve det fantastiske rockebandet Genesis når bandet var på sitt desidert sterkeste på 70-tallet, så har du nå en fantastisk mulighet til en tilsvarende unik opplevelse.

Les også: Genesis mesterverk fremføres i Oslo – Anbefales av Phil Collins

Bandet The Musical Box fremfører mesterverket «The Lamb Lies Down on Broadway» på nøyaktig samme måte som Genesis gjorde i etterkant av konseptalbumets utgivelse i 1974. Den gang legendariske Genesis hadde sin sterkeste lineup bestående av Peter Gabriel (vokal, fløyte samt div. instrumenter), Steve Hackett (gitarer), Mike Rutherford (bass), Tony Banks (orgel, piano, syntheziser) og Phil Collins (trommer, vokal)

Konserten gjennomføres på Sentrum Scene i Oslo 23. november 2022

Trykk her for å bestille dine billetter trygt i samarbeid mellom Ticketmaster og Rockman

Rockman tok en prat med die-hard Genesis-fan Jonas Grønn om konserten:

Hvordan oppdaget du The Musical Box?

Det begynte med et Genesis-relatert nettsøk i 2000 der dette bandet dukket opp. Ut fra bilder og videoer på nettsiden deres så skjønte jeg at dette var seriøse greier. De hadde allerede da fått et navn i hjemlandet Canada og i Nord-Amerika for øvrig. Jeg husker jeg sendte en e-post med spørsmål om det var mulig å få sett dem i Norge en gang. Svaret lød at de gjerne ville gjøre en Europa-turné, men det var litt for tidlig for dem.

Så da var det bare å vente?
Ja, frem til 2003 da jeg så en konsertannonse i et musikkmagasin: The Musical Box skulle fremføre Genesis’ originale «Foxtrot»-konsert i Southampton til høsten. Som om ikke det hadde vært nok så hadde de også satt opp showet «Selling England by The Pound» i Londons Royal Albert Hall dagen etter. Jeg og en kamerat reiste til England og fikk oppleve begge to. Det de gjorde var på alle måter helt utrolig. En ting var det musikalske, men også det visuelle var perfekt.

Hva likte du best?
Alt, egentlig. Men musikken var selvsagt det største. De spilte helt enormt bra. Jeg var trygg på at det ville låte likt som Genesis, men ikke på den måten –  for det låt jo HELT likt. Som den geek-en jeg var (og er) så observerte jeg mange detaljer som var helt spot-on utover lydbildet: Kostymene, kulissene, instrumentene, back-dropen, lysbildene…ja til og med bevegelsene til «Peter Gabriel» og trommestilen til «Phil Collins» var svært gjenkjennelig fra bilder og live-opptak av Genesis på 70-tallet.

Du hadde en finger med i spillet før de omsider besøkte Norge?
Av ren entusiasme kontaktet jeg The Musical Box’ europeiske turné-promotør da jeg kom hjem etter UK-konsertene og sa at jeg kunne hjelpe til med å fasilitere en Oslo-konsert. Vi holdt kontakten, og det skulle gå ytterlig 3,5 år før de spilte i Oslo. Det var stort å sitte i et nærmest fullsatt Oslo Konserthus sammen med forventningsfulle Genesis-fans som ikke helt visste hva de gikk til. Og like stort etterpå da jeg overhørte og kom i prat med nærmest euforiske publikummere. Det virket som konserten overgikk alles forventninger med lamme-lengder (!).

Hvordan er forventningene til konserten 23. november?
De er store som alltid. Showet de skal fremføre på Sentrum Scene reflektere jo et av rockens aller største epos. «The Lamb Lies Down on Broadway»-showet så jeg første gang i 2005, også det i London. Foruten den mektige musikken er det veldig kult at det skjer så mye, og tidvis spektakulære greier, underveis. Da Genesis avsluttet Lamb-settet i Oslo i 1975, gikk en planlagt pyro-eksplosjon på scenen helt galt i form av et kjempesmell og flammer. En roadie ble litt skadet, ellers gikk det heldigvis bra. Om du har lesere som var i Ekeberghallen den kvelden, skulle jeg likt å vite hvordan de opplevde både konserten og den kraftige eksplosjonen. Mange trodde visst at det var en del av showet, og klappet og jublet, men da lyset forsvant helt så tror jeg de ble litt forvirret.

The Musical Box er jo kjent for å kopiere alt ned til den minste detalj. Tror du de legger inn den eksplosjonen på onsdagens Oslo-konsert?
Hehe, ja det hadde jo vært noe. I så fall blir det nok mer kontrollert enn den i Ekeberghallen. Det som er sikkert er at de har skapt en tidsmaskin for både de som var for unge til å oppleve Genesis på 70-tallet, og for de eldre som gjerne vil gjenoppleve magien. Siden The Musical Box nå gjør sitt siste Lamb-show i Norge, håper jeg at mange benytter muligheten og får oppleve denne fantastiske forestillingen. Jeg gleder meg i hvert fall enormt – igjen. Det er vel ingen overraskelse at jeg anbefaler det på den glo-heteste.

Denne spennende konsertopplevelsen vil du ikke gå glipp av!

Vinn spennende konsertbilletter til deg selv + opptil 3 av dine venner!

– Slik deltar du i konkurransen:

1. Gå inn på Rockman facebookside ( her ), og skriv i kommentarfeltet hvem du vil ha med deg om du blir den heldige vinner. 2. «Like» Rockman facebook tilhengerside, så blir du også blant de første som får beskjed om navn på den heldige vinner. Så er du med! Enklere kan det ikke bli! 

Heldig vinner trekkes søndag 20. november 2022 kl. 23.59 

Navn på vinner blir offentliggjort på Rockman.no mandag 21. november. Lykke til!