Connect with us

Rock

Tom Petty tar grep for å bedre din lydopplevelse!

Published

on

Den amerikanske rockemusiker, sanger, låtskriver og plateprodusent Tom Petty (64), kjent som frontfigur og vokalist i bandet Tom Petty & The Heartbreakers re-utgir nå i samarbeider med bandet hele sin albumkatalog i remastret høyoppløselig digitalt lydformat.

Hvorfor? Her forklarer Tom Petty:

«I think mp3 format is 5% of what I`m hearing here in the studio. I want you to be able to hear what I`m hearing when I`m producing the record for you! – Tom Petty

Tom Petty er en av tidenes største rockeartister. Han har snart vært aktiv musiker i 50 år, samarbeidet med store artister som bl.a. Bob Dylan, Stevie Nicks, Jeff Lynne (ELO), George Harrison (The Beatles), Roy Orbison, Bonnie Raitt, Sam Smith, deltatt i det suksessfulle og unike bandprosjektet Traveling Wilburys, utgitt 13 studioalbum med Tom Petty & The Heartbreakers + 3 soloalbum og solgt mer enn 80 millioner album bør vite hva han snakker om. Overgangen de seneste årene til digitale lydformater har – lydmessig – utvilsomt bidratt til å skape en vesentlig dårligere lydopplevelse for folket. Den store bredden av dagens unge som er født innenfor den digitaliserte verden har de digitale formater som eks. Mp3, Compact Disc Digital Audio (CD) som deres prefererte kilder for deres musikk lytteopplevelser. Ikke minst er lytteropplevelsen nå flyttet i sterkt økende grad til de ulike streamingtjenesten. I utviklingsiveren til å skape en plattform for å gjøre musikk maksimalt mobilt tilgjengelig, så har samtidig, på bakgrunn av nødvendigheten av å komprimere lydfilene, dette bidratt til et vesentlig dårligere lydbilde og da dårligere lytteropplevelse. Når da dagens unge har komprimerte digitale lydfiler som sitt prefererte lydbilde, så blir det jo da dessverre slik at de faktisk ikke vet annet. M.a.o. de går glipp av det fantastiske lydbilde som jo artisten har skapt og som «vinylgenerasjonen» har gledet seg med i flere tiår. Det er derfor svært gledelig at det nå også settes fokus på å tilby digitale lydformater som ivaretar og bidrar til at alle kan få oppleve lydbilde mest mulig opp mot studioopplevelse. Svært gledelig er det også å registrere at produksjon av vinylalbum bare øker.

Les også:

– Derfor er vinylplater udødelig

– Britisk omsetningsrekord av vinylalbum

– Tom Petty bekrefter nytt album

– Tom Petty topper Billboard 200

Følg med på Rockman fremover for oppdaterte musikknyheter!

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og oversikt over spennende albumnyheter!

#RMALBUMNYHETER

Continue Reading
Advertisement