Connect with us

Nyheter

Stavangerbandet Kal-El helt til topps i tidenes norske rockebandkonkurranse

Published

on


(photo credit: Toffa Berg)

Stavangerbandet Kal-El jubler over seieren i tidenes norske rockebandkonkurranse med rekordhøye over 130 deltagere og svært høyt nivå.

Bandets frontfigur og vokalist Ståle Rodvelt kan fortelle at han aldri før har opplevd maken til nervepirrende øyeblikk i forkant av at resultatet for avstemmingen ble offentliggjort.

– Det gikk nærmest på helsa løs. Vi er utrolig ydmyke og glade for all den hjelpen vi har fått av fans, venner, familie og kjente til å vinne denne konkurransen. Vi trenger nok et par dager for å lande litt, men dette blir en utrolig opplevelse som skal nytes i sin helhet!, sier Rodvelt på vegne av hele bandet.

Blant annet denne låta blir å høre under årets Tons Of Rock:

Bandet Kal-El ble etablert i 2012 og består i dag av Ståle Rodvelt (The Captain) vokal, Rolf Thore Eilertsen (Roffe) gitar, Bjørn Harald Stornes (Bjudas) trommer og Elisabeth Anette Thompsen (Liz) bass. Bandmedlemmene har også mange års erfaring fra ulike andre band.

På sin facebookprofil beskriver bandet sin musikksjanger som: – Kal-El is the fuzzed-out step-child of hard rock and heavy metal, often with hints of psychedelic and blues rock as well as doom metal. Songs typically feature a bass-heavy groove, detuned guitars and mind-expanding lyrics. Bandet oppgir inspirasjonskilder som bl.a. Black Sabbath, Unida, Kyuss, Slo Burn, Nebula, Monster Magnet, Hermano, Clutch, noe vi også med stor glede gjenkjenner i flere av bandets spennende låter. Kal-El utgav sin debut EP «Dark Moon Voyage» i 2013 og sitt debutalbum «Pakal» i 2014. Deres siste album «Ecosphere» ble utgitt i 2015, men bandet har iflg. Rodvelt allerede mye nyskrevet musikk klar, så mulighet for et nytt album i løpet av året er kanskje ekstra store nå når de om kort tid skal dele scene med bl.a. Black Sabbath, Alice Cooper og Megadeth.

Den svært suksessfulle bandkonkurransen som nå er avsluttet er et samarbeid mellom Norsk TippingTons Of Rock og musikkmagasinet Rockman som har gått sammen om å løfte frem talentfulle spennende norske rockeband. Responsen på konkurransen har vært enorm med over 130 norske rockeband der nivået blant disse er imponerende høyt. En egen fagjury fikk den svært vanskelige jobben med å plukke ut 10 finaleband som gikk videre til den leserbaserte avstemmingen som har blitt gjennomført 6 – 12. juni 2016.

– Den enorme responsen på arrangementet og at svært mange av disse er av meget høy kvalitet er en klar og tydelig bekreftelse på at norsk rock er i sterk vekst og til stor glede lever i beste velgående, sier Rockmans musikkredaktør Knut Eirik Myhre. Man kunne faktisk tidoblet antall finalister og selv da ville det vært en knivskarp konkurranse i avstemmingen. Vi vet at mange av de flinke band som har meldt seg på og som ikke blir plukket ut til finalerunden eller til slutt nådde helt til topps er skuffet, men trøsten må være at Rockman Musikkmagasin uansett vil «løfte»​ mange av disse frem bl.a. gjennom redaksjonelle omtaler senere, sier Myhre.

Som vinnerband av konkurransen mottar Kal-El den fantastisk premien som består av: Å spille på Tons of Rock 24. juni inkludert backline, crew, catering og overnatting, Kr. 15 000,- i stipend fra Norsk Tipping for videre satsing og intervju med Rockman.

Les også: Rekordoppslutning til årets feteste bandkonkurranse

Her kan du gratulerer vinnerbandet

Skriv dine gratulasjoner til vinnerbandet i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebook tilhengerside ( her )

Continue Reading
Advertisement