Connect with us

Musikk

Spike varsler ny The Quireboys linup – «Jeg eier varemerket»

Published

on

Skjermdump av bilde publisert på The Quireboys Spike Official @SpikeQuireboys ·Twitter

Tirsdag (29. mars) overrasket The Quireboys fansen da de kunngjorde at de fortsetter som et femmannsband uten Spike på vokal. Sanger og frontfigur Spike (Jonathan Gray) gikk så ut å ba fansen om unnskyldning, bare timer etter at bandkameratene publiserte en uttalelse som sa at han ikke lenger var med i bandet: – «Quireboys har skilt lag med Spike og vil fortsette som en 5-del med alle andre nåværende medlemmer»

Les også: The Quireboys vokalist sparket – Ikke lenger ønsket i bandet

Kort tid etter publiserte Spike følgende melding via sin offisielle Twitterkonto:

«Bare for å presisere, jeg har mottatt et brev fra 3 av MINE bandmedlemmer som informerer meg om at tjenestene mine ikke lenger er påkrevd for å synge eller opptre med dem. Jeg vil gi ut en offisiell uttalelse snart, men foreløpig beklager jeg til dere alle, og jeg vil gjerne uttrykke min dypeste takk til alle mine fans som støtter meg gjennom denne vanskelige tiden. Mange av dere har jeg kjent i årevis. Takk for din kjærlighet og støtte. Vær trygg på at jeg vil se deg i baren veldig snart. – The Quireboys grunnlegger, eneste originale medlem og vokalist. God bless, Spike x«

I går ga The Quireboys ut en langvarig ny uttalelse (se nedenfor) der de bl.a. anklaget Spike for å «nekte» å snakke med dem og «konsekvent nekte» å møtes og diskutere bandspørsmål i løpet av de siste ni månedene. De hevdet også at de hadde «handlet som The Quireboys gjennom en virksomhet registrert hos Companies House & HMRC i mange år, et selskap Spike ble bedt om å bli med, men avslo, og foretrakk i stedet å bli ansatt på frilansbasis, «cash in hand» .» De gjentok at «Spike ikke juridisk eier bandet eller navnet.»

Les også: Konsertarrangører avlyser etter at Spike, bandets frontfigur fikk sparken

Nå har Spike publisert sin offisielle uttalelse som du i sin helhet kan se nedenfor og som bl.a. sier følgende: «Nok en gang må jeg avklare poeng som er fremsatt om meg som er usanne, misvisende og noe avvisende – og på et tidspunkt hvor jeg har hatt som mål å være verdig, respektfull – og unngått proaktive forsøk på å komme med splittende uttalelser. Personlig har jeg de siste ukene vært fokusert på å støtte to kjære venner som er alvorlig syke, og ja, det er noen ganger viktigere ting i livet enn å rope om bandoppsett. Gitt hva så mange mennesker har vært gjennom de siste årene. to år, er jeg sikker på at mange vil forstå behovet for empati, verdighet og perspektiv»

«Først og fremst vil jeg sette musikkfansen først og takke The Quireboys-fansen fra bunnen av mitt hjerte for det enorme vennskap og støtte den siste uken. Det har betydd så mye i en vanskelig tid og jeg har trengt litt tid på å behandle sjokket av hendelsene den siste uken. Når jeg ser fremover, vil jeg gjøre det klart at jeg ikke har trukket meg eller gått bort fra mitt eget band, The Quireboys, og jeg har ingen intensjon om å gjøre det. Som grunnlegger, eneste originale medlem og sanger av The Quireboys, er dette mitt bandet. Jeg har skapt den intellektuelle eiendommen som gjorde bandet særpreget. Videre har jeg varemerket til The Quireboys-navnet, og jeg har også navnet registrert hos Companies House. Mine tidligere bandmedlemmer tror jeg jobber under et annet firmanavn – ikke THE QUIREBOYS. Med Guy Bailey skrev jeg referansene for Quireboys-låtene – som «Hey You», «I Don’t Love You Any More» og «7 O’Clock» – som har definert bandet musikalsk i flere tiår, og som til i dag fortsatt er bandet. kjennetegnende sanger fra alle QUIREBOYS-show«

«Ting som dette legger seg opp og endrer dessverre dynamikken mellom medlemmer av et band. Forsøket med dagens Facebook-innlegg for å diskreditere meg er full av unøyaktigheter. Jeg er sjokkert og forferdet over at noen av mine tidligere bandmedlemmer synes det er fair game å si hva som helst om meg de finner passende, enten det er sant eller ikke. For noen kan innlegget leses som et forsøk på å slå tilbake gunst etter den forståelige fanreaksjonen på deres beslutning om å sparke meg forrige uke»

«Jeg kommer tilbake med en ny QUIREBOYS-linup»

Her er låtene Spike henviser til, og som definerer bandet:

Hva synes du om den pågående konflikten?

– Har du opplevd bandet live?

Del gjerne dine kommentarer, bilder, filmklipp på Rockman facebook tilhengerside