Connect with us

Musikk

Konsertarrangører avlyser The Quireboys konserter etter at Spike, bandets frontfigur fikk sparken

Published

on

Skjermdump av video "The Quireboys live | Rockpalast | 2007" publisert på YouTube

To konsertarenaer i England – The Tivoli i Buckley og Nightrain i Bradford – har i flg. Planet Rock kansellert de kommende konserter fra The Quireboys etter sangeren Spikes sjokkexit fra bandet etter å ha fått sparken fra de øvrige medlemmer sparket.

Les også: The Quireboys vokalist sparket – Ikke lenger ønsket i bandet

The Quireboys skulle spille Nightrain fredag 27. mai og The Tivoli lørdag 10. september som en del av bandets A Bit of What You Fancy 30-års jubileumsturné, men begge spillestedene har nå kansellert spillejobbene. Spillestedet Tivoli skrev på sin Facebook torsdag (31. mars) at showet deres nå er avlyst da 90 % av billettinnehaverne har bedt om refusjon:

Nightrain skyldte også på et «høyt volum» av refusjoner.

Tirsdag (29. mars) overrasket The Quireboys fansen da de kunngjorde at de fortsetter som et femmannsband uten Spike på vokal. Sanger og frontfigur Spike (Jonathan Gray) gikk så ut å ba fansen om unnskyldning, bare timer etter at bandkameratene publiserte en uttalelse som sa at han ikke lenger var med i bandet: – «Quireboys har skilt lag med Spike og vil fortsette som en 5-del med alle andre nåværende medlemmer»

Kort tid etter publiserte Spike følgende melding via sin offisielle Twitterkonto:

«Bare for å presisere, jeg har mottatt et brev fra 3 av MINE bandmedlemmer som informerer meg om at tjenestene mine ikke lenger er påkrevd for å synge eller opptre med dem. Jeg vil gi ut en offisiell uttalelse snart, men foreløpig beklager jeg til dere alle, og jeg vil gjerne uttrykke min dypeste takk til alle mine fans som støtter meg gjennom denne vanskelige tiden. Mange av dere har jeg kjent i årevis. Takk for din kjærlighet og støtte. Vær trygg på at jeg vil se deg i baren veldig snart. – The Quireboys grunnlegger, eneste originale medlem og vokalist. God bless, Spike x«

Fansen er i ettertid i harnisk etter at Spike er blitt sparket fra bandet. Ikke så rart. For det første er Spike den eneste gjenværende originale medlemmet av bandet. Og for det andre er Spike sin vokal selve «sjelen» og den musikalske tonen i bandet. Uten Spike, så er det ikke lenger noe The Quireboys. Da blir det kun et «coverband»-

Hør konserten fra Rockpalast 2007 og prøv å forestille deg det samme UTEN Spike sin vokal:

Det eneste som ville funke var at Spike`s «tvillingsjel» Rod Stewart ble bandets vokalist……

Hva som har skjedd mellom Spike og de øvrige bandmedlemmer og som har ført til denne splittelsen er foreløpig ukjent. Det blir derfor interessant å følge med fremover på det bl.a. Spike skriver om i sin melding ovenfor, en offentlig uttalelse om hva som har skjedd.

Kan du se for deg The Quireboys uten Spike?

– Har du opplevd bandet live?

Del gjerne dine kommentarer, bilder, filmklipp på Rockman facebook tilhengerside