Connect with us

Musikk

Sjekk denne: Slik ser du ditt «Spotify-kakediagram»

Published

on

Akkurat som Spotifys «Wrapped»-funksjon for slutten av året, som gir brukerne en detaljert oversikt over artistene og musikken de har hørt mest på gjennom et gitt år, er det en ny funksjon fra et tredjepartsselskap kalt «Spotify Pie Chart» (Spotify kakediagram) som nå er tilgjengelig.

Det nye verktøyet, laget av University of California, Los Angeles (UCLA) student Darren Huang, samler data fra musikkforbruket ditt på Spotify og lager et kakediagram basert på det. Alle de forskjellige fargene på diagrammet representerer forskjellige sjangere, og det er en forklaring under diagrammet slik at du kan se hvilken farge som samsvarer med hver sjanger. Det er ikke bare satt inn i rock- og metal sjangeren – Huang inkluderte virkelig massevis av forskjellige kategorier for innslaget, fra nu-metal, til post-grunge, til album-rock, til kanadisk metalcore og mer.

Under graf-forklaringen vil artistene du lytter til oftest bli oppført i rekkefølge fra topp til bunn, og fonten til navnet blir mindre etter hvert som den går ned.

Det unike aspektet ved Spotify-kakediagrammet, i motsetning til Spotifys egen offisielle «Wrapped»-funksjon, er at det kan oppdateres på månedlig basis. Nettstedet sier humoristisk «Bake Your Monthly Genre Pie» under tittelen «Spotify Pie». Brukere blir deretter bedt om å skrive inn Spotify-påloggingsinformasjonen, som vil bringe deg til en avtaleside som ber om tilgang til å analysere dataene dine. Når du er enig, vil kakediagrammet ditt bli generert.

Sjekk ut Spotify-kakediagrammet ditt gjennom Huangs nettsted ( trykk her ) – det fungerer både på for pc/ nettbrett og mobilvisning, men du må ha en Spotify-konto for å få tilgang til det.

Have fun – Er faktisk litt kult dette her.

Del gjerne ditt Spotify kakediagram

Hadde vært kult å se de ulike kakediagrammet fra Rockman leserne

Del bilde og dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside