Connect with us

Musikk

Metallica oppnådde hele 1 milliard Spotify streams i løpet av 2019

Published

on

Foto: Promobilde

Metallica sine låter ble strømmet hele 1 milliard ganger på Spotify i løpet av 2019. Dette avslører bandet via sin offisielle twitter konto i et eget innlegg som ble publisert på nyttårsaften og som du kan se nedenfor og med følgende kommentar:

«ONE. BILLION. STREAMS. 1,026 decades of Metallica music was streamed in 2019! Unreal! Thanks to the most dedicated fans in the world… you all are incredible!»

Metallica var i lang tid motstander av å legge sin musikk ut tilgjengelig via de ulike streamingtjenester. Argumentet var blant annet at alt for liten inntekt går tilbake til artistene og i tillegg hadde bandet kjempet en kamp mot den ulovlige nettdelertjenesten Napster. I desember 2012 la imidlertid bandet ut deres første ni studioalbumene samt div- livemateriell, singler osv. for første gang på Spotify.

6. desember 2012 på pressekonferansen i New York kunngjorde Metallica Metallica og Spotify at de hadde inngått en egen avtale. I tillegg ble det publisert en egen uttalelse på Metallica sin nettside:

«Vi er ekstremt stolte av å være en del av Spotify, som ikke bare har en velprøvd merittliste, men er den desidert beste strømmetjenesten.»

Metallica er iflg. Blabbermouth i stand til å gjøre disse avtalene direkte siden bandet fra 2012 har full kontroll over masterbåndene til alle lyd- og videoopptakene. Bandet har også lansert sitt eget plateselskap, Blackened Recordings. Deres siste studioalbum «Hardwired… to Self-Destruct» ble utgitt i 2016. Alt tyder på at nytt album som da vil bli bandets 11 studioalbum er på trappene med utgivelse i løpet av 2020. Allerede i mars 2019 bekreftet bassist Robert Trujillo i et intervju med The Music at bandet var i gang med arbeidet og sier blant annet følgende:

«It will come a lot sooner than the previous two did… this time around I think we’ll be able to jump on it a lot quicker and jump in the studio and start working,»

Mens vi venter på nytt Metallica album…….

Stem frem 2019 beste låter og vinn bl.a. fete Rammstein billetter til deg selv + en venn

Trykk her for å stemme frem dine favorittlåter og delta i konkurransen

Er du klar for nytt Metallica album?

Skriv i kommentarfeltet på Rockman facebook