Connect with us

vg-nett

Sheryl Crow får riffhjelp av Keith Richards på nytt album!

Published

on

Den kule og rocka Sheryl Crow som blant annet er en av favorittartistene til Keith Richards og Mick Jagger i The Rolling Stones , utgir sitt 7 studioalbum «100 Miles From Memphis» mandag 19 juli.

Albumet er et slags «back to the roots» der hun lar seg inspirere av musikken som var en stor del av hennes barndom og oppvekst i den lille byen Kennett, Missouri, nettopp 100 mil fra Memphis i USA.

– «Jeg vokste opp i en liten by som ikke bare inspirerte min musikksmak, men også hvordan jeg ser på livet. Kjøreturen til Memphis er gjennom et stort landbruksland, bosatt av gudfryktige mennesker som har et stort fokus på fellesskap og som lever i ett med jordbruket. Musikken fra min barndomstid fra dette området er en del av hvem jeg er, og er den største inspirasjonen for det jeg gjør og hvorfor jeg gjør det».

Albumet «100 miles from Memphis» er et meget spennende album der man nærmest kan lukke øynene, lene seg tilbake, og nyte soulinspirerte toner der flere av låtene også gir deg en slags hærlig «Stonesfeeling» fra slutten av 60-tallet. Det er nesten så man kan føle at Keith Richards storkoser seg under innspillingen i det legendariske Jimi Hendrix`s Electric Lady Studios i New York og henter inspirasjon fra sine 60-tallsminner.

– «The Rolling Stones, Mick Jagger og Keith Richards har vært en stor støtte for meg gjennom mange år. Med Keith i studio satt alle oss andre som små barn på historietime».

Sheryl Crow om Stones og hennes sitt nye album:

xx

Albumet inneholder låtene: «Our Love Is Fading», «Eye To Eye», «Sign Your Name», «Summer Day», «Long Road Home», «Say What You Want», «Peaceful Feeling», «Stop», «Sideway», «100 Miles From Memphis», «Roses And Moonlight» og «I Want You Back». Sistenevnte låt er coverutgave av The Jackson 5`s store hit og første singel som ble utgitt på Motown i 1969. Låta er bonuslåt på albumet og Sheryl Crow ønsker samtidig på denne måten å gi sin hyllest til avdøde Michael Jackson. Crow deltok sammen med Jackson som backup vokalist under hans Bad World Tour 1987 – 89.

Å trekke frem enkeltlåter fra albumet er vanskelig. Albumet må sees og lyttes på som et helhetlig musikalsk reise der ekte følelser fra en fantastisk artist lar oss ta del i hennes inspirasjon fra musikk som også har inspirert mange andre store artister innenfor bl.a. blues, rock og soulsjangeren. Men, når først Stonesinspirasjonen er nevnt så kan man vel kanskje lytte spesielt til låtene «Our Love Is Fading», «Eye To Eye», «Sign In Your Name» og «Roses And Moonlight». For deg som liker gode ballader, så vil nok også låta «Stop» bli raskt en favorittlåt. 

 Høre utvalgte låter, «making of..» og musikkvideo: trykk her>

Bli en del av Norges kuleste rockevennegjeng!

Del din musikkglede!

 

Som rockevenn får du også bl.a. tilgang på artistbilder, nyheter og deltar samtidig automatisk i flere spennende musikkrelaterte konkurranser på Rockman hver måned! Øk dine vinnersjanser og bidra samtidig til å spre det glade musikkbudskap ved å invitere ALLE dine Facebook venner til å add Rockman som tilhenger og be samtidig disse til å gjøre det samme. Husk å skrive på Rockman`s facebookside hvor mange venner du har invitert.

 

Continue Reading
Advertisement