Connect with us

Musikk

Se og hør ny fet eksplosiv låt og musikkvideo fra metalbandet Vreid

Published

on

Photo credit: Kim Lillestøl - Vreid official press photo 2023

I dag 9. juni 2023 er Sognametal-brigaden tilbake med den nye og eksplosive låta «Flammen«

Her kan du se premierer på deres nye spennende musikkvideo til den fete låta:

Musikk og tekst av Jarle Kvåle, produsert av Kim Lillestøl på Garasjen Studio, mikset av Anders Nordengen på Garasjen Studio og mastered av Tony Lindgren på Fascination Street Studio.

«Flammen» er det første nye materialet fra Vreid siden siden det kritikerroste Wild North West-prosjekt film & album som kom ut i 2021. På Flammen finner vi selve DNAet til Vreids musikalske univers. Her flettes klassisk tungrock hensynsløst sammen med atmosfærisk nordisk noir, det er hardt, energisk og drivende, og umiskjennelig Vreid. Låta ble skrevet, innspilt og utgitt spontant nå på forsommeren 2023 og viser at flammen i Vreid brenner sterkere enn noen gang.

Les også: Vreid «Wild North West» utvilsomt den feteste utgivelsen så langt i år

Helt siden sin noe turbulente oppstart har den norske metalscenen alltid handlet om pionerer. Vreid, som er ledende i black ‘n roll-bevegelsen i Norge, er et perfekt eksempel på dette. Vreid reiste seg fra asken til Windir etter Terje ‘Valfar’ Bakkens tragiske bortgang i 2004. Fra begynnelsen av var det klart at deres oppdrag skulle være å brøyte nye musikalske stier og utforske nye lydlandskap. Gjennom å krysse sjangergrenser og å bryte normer har bandet stadig vokst og overbevist flere og flere fans på tvers av landegrenser.

Sagaen så langt har resultert i 9 album, tatt dem til 25 land, og har latt dem til å spille over 500 show. Med et mannskap som har nesten 30 år med felles historie fra begynnelsen med Ulcus & Windir, og som siden har stått samlet under Vreids mektige banner i nær 20 år, er dette virkelig en gjeng som har funnet sin rettmessige plass i den norske metal scenen.

Vreid består av Sture Dingsøyr (vokal & gitarer), Jarle Kvåle (bass), Jørn Holen (trommer), Stian Bakketeig (gitarer), Espen Bakketeig (keys og vokal).

Vreid har alltid vært et uredd og progressivt band. De har nådd ut på tvers av landegrenser gjennom et søtt fokus på å turnere og spille så mye som mulig live. Med årene har Vreid fremførte mer enn 500 show i mer enn 25 land. Deres evige søken etter å erobre nye marker og finne nye fans har gitt bandet headline-turneer i Europa, Nord-Amerika, Japan og India. I Juni er Sogndølene aktuelle på flere av Europas største musikkfestivaler. som bl.a. 10.06 på Into The Grave, Nederland, 16.06 på Hellfest, Frankrike og 23.06 på årets Tons of Rock i Oslo.

Trykk her på bandets nettside for å holde deg oppdatert på Vreids konserter fremover

Hva synes du om Vreids nye låt og musikkvideo?

– Har du opplevd bandet live?
– Skal du oppleve bandet under Tons Of Rock 2023?

Del dine kommentarer og bilder/filmsnutter på Rockman facebook