Connect with us

Musikk

Se helt ny versjon av Prince vanvittige «ståpels» gitarsolo fra Rock Hall 2004 «Gently Weeping»

Published

on

Skjermdump av video "PrinceGentlyWeepingfromRockHall2004: NEW DIRECTOR'S CUT!" publisert på YouTube

Allerede i 2015, året før musikkgeniet Prince så tragisk døde, så skrev vi om den vanvittige fete «ståpels» gitarsoloen som han fremførte under The Rock and Roll Hall of Fame i 2004. Låta som ble fremført var en fantastisk coverversjon av «While My Guitar Gently Weeps» som en tributt og hylleste til låtskriveren avdøde George Harrison (ex The Beatles). Prince fremførte låta sammen med bl.a. de fantastiske artistene Steve Winwood, Jeff Lynne, Tom Petty og Dhani Harrison (sønn til avdøde George Harrison).

Les også: En av tidenes feteste gitarsoloer – Får du ikke ståpels her så har du ikke hår

Året etter at vi skrev omtalen om den vanvittige gitarsoloen kom den tragiske nyheten om at Prince var død, kun 57 år gammel. 21 april klokka 09.43 mottok lensmannskontoret i Carver County en 911-samtale som ba om at en ambulanse ble sendt til Prince hjem i Paisley Park. Innringeren fortalte opprinnelig at en uidentifisert person hjemme var bevisstløs, og øyeblikk senere sa han at han var død, og til slutt identifiserte han personen som Prince. Det var ingen tegn til selvmord. En pressemelding fra Midwest Medical Examiner’s Office i Anoka County 2. juni ble det uttalt at musikeren hadde dødd av en utilsiktet overdose av fentanyl.

Les også: Musikklegenden Prince (57) er død

I etterkant av Prince dødsfall ble en hel verden oppmerksom på den vanvittige og fantastiske gitarsoloen som han fremførte under nevnte Rock Hall Of Fame i 2004. Klippet har gått viralt i flere år, og i skrivende stund har den enorme over 100 millioner visninger på YouTube.

Nå har det nettopp blitt publisert en ny versjon «Directors Cut» av dette fantastiske klippet som gir oss nye filmvinklinger som bl.a. viser nye nærbilder av Prince under fremførelsen. Låta er selvsagt den samme og gitarsoloen til Prince like vanvittig rå. Som vi skrev om i 2015, så gjentar vi det samme en gang til: Denne fremførelsen er nettopp et slikt øyeblikk der musikalsk magi oppstår. Det magiske oppstår når Prince tar fullstendig av med sin gitarsolo mot slutten av låta.

Det er helt rått og en fantastisk nytelse som gir deg både hjertebank, ståpels og følelsesmessige gledestårer i øyekroken. Det som gjør dette så vanvittig kult er at Prince nærmest kommer litt anonymt inn på sidelinjen ca. midtveis i låta. Det starter ganske så nøyaktige på tiden 03:29 ute i låta, men for guds skyld, hør låta fra starten og få med deg oppbyggingen steg for steg, det er da du blir revet med. Når Prince bygger opp sitt gitarspill så blir de øvrige artisten med Tom Petty i spissen mer og mer overrumplet av det unike som oppstår.

Det blir litt sånn, – Wahoo!!! What the fu** is happening?

Du blir tatt med på en gitarreise av de sjeldne og bæres følelsesmessig med i låta. Det er så vanvittig bra at det nesten gjør vondt. Prince «stjeler» nærmest låta med sitt gitarspill, men på en herlig magisk måte. Så unikt at han gjør fantastiske artister som Tom Petty og Jeff Lynn til sitt backingband. Det sier enormt mye.

Her kan du nyte den nye «Director`s cut» videoversjonen

PS! Husk fullt volum……

Hva synes du om Prince sin gitarsolo?

Del dine kommentarer på Rockman facebookside

Grunnlegger, eier, utgavesjef og redaktør for musikkmagasinet Rockman.no - E-mail: knuteirik@rockman.no