Connect with us

Musikk

Ozzy Osbourne blir innlemmet i Rock Hall Of fame 2024 – Se listen over alle de bekreftede artister

Published

on

Skjermdump fra video "Ozzy Osbourne - Believer (Live - Tokyo, Japan 2001)" publisert på YouTub

Rock & Roll Hall Of Fame komiteen har nå i etterkant av nominasjonsprosessen som har blitt gjennomført siden februar i år, offentligjort hvilke av de nominerte artister som er valgt ut til å bli innlemmet i 2024. Ozzy Osbourne er blant de artister som er bekreftet, denne gang som soloartist.

Les også: Ozzy nominert til Rock Hall Of Fame 2024

Ozzy ble innlemmet i 2006 som en del av Black Sabbath sammen med Geezer ButlerTony Iommi og Bill Ward. I seremonien ble bandet innlemmet av James Hetfield oLars Ulrich:

Her er listen over samtlige bekreftede artister 2024:

Seremonien for innlemming av de nevnte artister vil bli gjennomført 19. oktober på The Rocket Mortgage Fieldhouse i Cleveland, Ohio, USA. Seremonien vil blant annet bli sendt live på Disney+. En redigert versjon for TV vil senere bli sendt på blant annet via det amerikanske tv-nettverket ABC. Rock & Roll Hall Of Fame ble etablert i 1983 og de første artister ble innlemmet i 1986. Trykk her for å se oversikt over samtlige innlemmede artister gjennom årene. Kriteriet for å bli kvalifisert og nominert er at bandet eller artistens første album eller singel har blitt utgitt for 25 år siden. Til tross for dette er band som bl.a. Iron Maiden og Mötorhead fortsatt ikke innlemmet.

De eneste metal- eller metall-relaterte band som har blitt innlemmet i Rock Hall så langt er:

  • Black Sabbath
  • Led Zeppelin
  • Metallica
  • AC/DC
  • Judas Priest
  • Kiss
  • Van Halen
  • Rush
  • Guns N` Roses
  • Deep Purple

Les også: Se Judas Priest innlemmelse i 2022

Trykk her for å følge oss på Instagram

Hvilke(t) band/ artister mener du bør innlemmes?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside (trykk her)

.

Selv om artister er kvalifisert for Rock And Roll Hall Of Fame 25 år etter utgivelsen av deres første album eller singel, har ikoniske hardrock- og metalband som IRON MAIDEN og MOTÖRHEAD ennå ikke blitt anerkjent av institusjonen, som innførte GUNS N’ ROSER i den gruppens første år med valgbarhet.

Rock Hall-reglene sier at artister blir kvalifisert et kvart århundre etter at deres første plater ble gitt ut, men Hall hevder også at andre «kriterier inkluderer innflytelsen og betydningen av artistenes bidrag til utviklingen og videreføringen av rock ‘n’ roll.» som selvfølgelig er åpen for tolkning.

KISS var kvalifisert for induksjon siden 1999, og fikk ikke sin første nominasjon før i 2009, og ble til slutt innført i 2014.

DEEP PURPLE var kvalifisert for Rock Hall siden 1993, men ble ikke innført før i 2014.

JUDAS PRIEST mottok Musical Excellence Award på Rock Hall-arrangementet i 2022.

Den legendariske Ozzy-gitaristen Randy Rhoads ble postuum innlemmet i Rock And Roll Hall Of Fame under seremonien i 2021. Rhoads, som spilte i Ozzys band for mer enn fire tiår siden, mottok Musical Excellence Award under arrangementet i oktober 2021.