Connect with us

Musikk

Her fremfører Prince en av tidenes råeste gitarsoloer: – Får du ikke ståpels her så har du ikke hår

Published

on

Foto: skjermdump av YouTube video "Prince, Tom Petty, Steve Winwood, Jeff Lynne and others -- "While My Guitar Gently Weeps"

Av og til oppstår det unike magiske musikalske øyeblikk. Slike hendelser skjer helst live på scenen eller i studio, gjerne i samspill med andre artister som man vanligvis ikke spiller sammen med. Ofte skjer de råeste musikalske øyeblikkene i situasjoner der artister møtes, senker skuldrene og spiller sammen for første gang.

Klippet nedenfor er hentet fra The Rock and Roll Hall of Fame i 2004 der blant annet fantastiske artister som Prince, Steve Winwood, Jeff Lynne og sønn til avdøde George Harrison ( ex The Beatles) fremfører sistnevntes unike låt «While My Guitar Gently Weeps» som en tributt til Harrison.

Denne fremførelsen er nettopp et slikt øyeblikk der musikalsk magi oppstår.

Det magiske oppstår når Prince tar fullstendig av med sin gitarsolo mot slutten av låta. Det er helt rått og en fantastisk nytelse som gir deg både hjertebank, ståpels og følelsesmessige gledestårer i øyekroken. Det som gjør dette så vannvittig kult er at Prince nærmest kommer litt anonymt inn på sidelinjen ca. midtveis i låta. Det starter ganske så nøyaktige på tiden 3: 25 ute i låta, men for guds skyld, hør låta fra starten og få med deg oppbyggingen steg for steg, det er da du blir revet med.

Når Prince bygger opp sitt gitarspill så blir de øvrige artisten med Tom Petty i spissen mer og mer overrumplet av det unike som oppstår.

Det blir litt sånn, – Wahoo!!! What the fu** is happening?

Du blir tatt med på en gitarreise av de sjeldne og bæres følelsesmessig med i låta. Det er så vannvittig bra at det nesten gjør vondt. Prince «stjeler» nærmest låta med sitt gitarspill, men på en herlig magisk måte. Så unikt at han gjør fantastiske artister som Tom Petty og Jeff Lynn til sitt backingband. Det sier enormt mye.

Sjekk også hva som skjer i avslutningen. Hvor i all verden blir det av gitaren til Prince?

Kanskje vi snart får oppleve Prince live igjen. Han varslet i alle fall for kort tid siden sin intimkonsert turnè «Piano & A Microphone tour» for Europa og Norge. Men i etterkant av terroraksjonen i Paris ble turneplanene foreløpig satt på vent.

Men….plutselig skjer det. Så følg med fremover!

Takk Prince, for at du gir oss magiske musikalske øyeblikk!

Når du lytter til den fantastiske låta ovenfor så håper jeg du har god lyd og en god stol. Kjør lyden høyt opp og len deg godt tilbake i stolryggen. Nyt seansen. Når du har lyttet til ferdig så del din opplevelse og følelser i kommentarfeltet nedenfor.

Har du gode tips til andre magiske øyeblikk?

Del informasjon og link i kommentarfeltet nedenfor eller på Rockman facebookside