Connect with us

Musikk

Ronni Le Tekrø (TNT) spiller death metal på Cadavers siste album

Published

on

Photo credit: Petter Stene - Ronnie Le Tekrø, TNT at Tons Of Rock 2023 + album art cover Cadaver`s "“The Age Of The Offended”

Det norske legendariske death metal bandet Cadaver slapp sitt råsterke sjette studioalbum «The Age of the Offended» via plateselskapet Nuclear Blast Records sist fredag 21. juli 2023.

Anders Odden sier følgende om deres siste album: «Vi er stolte over å endelig gi ut det nye albumet som vi tror vil bringe Cadaver inn i en ny og spennende æra! Dette albumet kombinerer 35 år med hardt arbeid for å ikke passe inn i konvensjonelle forventninger om hva som er mulig å gjøre innen ekstrem metal. musikk med humor og holdning. Livet er for viktig til å bli tatt på alvor»

Tro mot bandets primitive røtter og et dristig, banebrytende, psykedelisk skrekkshow, er albumet et sint jævla album for sinte jævla tider. Se og hør bare den sterke tittel-låta på bandets musikkvideo:

Her kan du også se og høre den ferske lyric musikkvideo til den sterke albumlåta «Deadly Metal»:

 

Og her kan du høre hele albumet på Spotify:

Dette er et meget sterk album som garantert vil glede metalfans av alle slag. Med gledelig Cadavers medgründer Anders «Neddo» Odden på vokal, gitar og bass sterkere enn noen sinne. Odden er en legende innen norsk metal som i tillegg til Cadaver er kjent som medlem i bandet Apoptygma Berzerk fra 1992 til 1999 og 2003-2006 og for å ha startet doom-bandet Magenta i 1995. Han var med som konsertgitarist i Celtic Frost i 2006. Han har også vært gjestemusiker for blant annet SatyriconThe Young GodsMinistry og flere. I 2013 dannet Odden bandet Order sammen med Manheim (medgrunnlegger av Mayhem), Messiah og René Jansen.

Les også: Norske Order med en av årets råeste black metal låter «Descend»

I 1988 starter han Cadaver sammen med Ole Bjerkebakke på trommer. Sistnevnte var aktiv i bandet frem til 1993 der de sammen utgav debutalbumet «Hallucinating Anxiety» (1990) og «…In Pains» (1992). Samarbeidet om Cadaver mellom Odden og Bjerkebakke tok slutt i 1993. Cadaver gjenoppsto med Anders Odden under navnet Cadaver Inc i 1999 og utgav studioalbumet «Discipline» i 2001. Bandet tok tilbake navnet Cadaver i 2002 og har videre utgitt albumene «Necrosis» (2004) og «Edder & Bile» (2020).

Bandet består i dag i tillegg til Anders Odden (gitar, bass og vokal) av Megadeth trommeslager Dirk Verbeuren og Eilert Solstad kontrabass.

«Vi begynte å jobbe med The Age of the Offended under pandemien i 2020 og 2021. Vi hadde som mål å flytte grensene for musikken vår og legge til alle smakene vi liker i miksen. Vi slo oss sammen med Eilert Solstad, bassist på » …In Pains» samt gitar magiker Ronni Le Tekrø. Dette samarbeidet førte til et album som høres «out of this world» og sender musikken vår ut i stratosfæren. Temaet, The Age Of The offended, er en node til tiden vi lever i. Kaoset, konfliktene og uroen i den menneskelige tilstanden vil aldri slutte å inspirere oss. Tittelsporet reflekterer denne visjonen ved å peke på tidsånden og fungerer som det perfekte lydsporet til den nåværende postapokalyptiske verden.»Anders Odden

«The Age Of The Offended» ble spilt inn i Daufembach Studio, Villa Necro, Studio Tomb og Ronni Le Tekrøe sitt eget Studio Studio. Adair Daufembach var ansvarlig for produksjon, engineering, miksing og mastering. Kjartan Hesthagen hjalp også til med ingeniørarbeidet i samarbeid med bandet og Adair. Albumet «The Age Of Offended» kommer nok også til å få positiv internasjonal oppmerksomhet og bidra til å opprettholde og styrke den stolte posisjonen norsk metal har i utlandet. Ronni Le Tekrø er gjesteartist på samtlige låter på det siste albumet og bidrar utvilsomt sterkt sammen med de øvrige artister til at dette solide albumet får vårt terningkast seks.

Trykk her for å sjekke ut vår fete guide over mer enn 500 norske aktive rockeband

Hva synes du om Cadavers siste album?

– Likte du gitarspillet til Ronni Le Tekrø på albumet?
– Har du opplevd Cadaver live?

Del dine kommentarer og gjerne live bilder/filmsnutter på Rockman facebook