Connect with us

Musikk

Norske ORDER med en av årets råeste black metal låter «Descend»

Published

on

Photo: Albumcover Order "The Gospel" release date 1th of October 2021

Det norske black metal bandet ORDER slapp for litt tid siden sin første singel «Descend» fra sitt kommende album «The Gospel» som slippes 1. oktober. Låta er ekstremt intens og med en rå vanvittig sterk vokal fremført av bandets trommis Kjetil Manheim.

Her kan du sjekke ut låta:

Instrumentalt er låta i verdensklasse innen sin sjanger. Kanskje ikke så rart når man ser nærmere på bakgrunn fra bandets artister og det unike de allerede har skapt gjennom årene innen black metal.

ORDER ble grunnlagt i 2013 av Anders Odden, Rene Jansen, Kjetil Manheim og Billy Messiah. De fire er henholdsvis ansvarlige for tidlig dødsmetall i Norge (Cadaver) og opprinnelsen til det norske Black metal (Mayhem). I 2014 døde Jansen dessverre og etterlot prosjektet urealisert. De resterende medlemmene bestemte seg for å gå videre til tross for tilbakeslaget. I 2015 ble Stu Manx (f. Gluecifer) med i bandet og satte bandet tilbake på jakten på å lage upolert rått black metal fra det 21. århundre. For å hedre Jansen ga bandet ut demobåndet Folly Grandeur med repetisjonsopptak året etter, og i 2017 ble debutalbumet «Lex Amentiae» gitt ut på Listenable Records, noe som ga verden den første lyden av hva ORDER kunne bidra med.

Les også: Intimkonsert med Black Metal bandet ORDER

Det er fire år siden debutalbumet, og endelig er de klare med sitt andre studioalbum, «The Gospel». Selv om bandet var fornøyd med debutalbumet, er iflg. bandet «The Gospel» på et helt annet nivå.

«Denne gangen har vi kommet til et sted hvor den kreative flyten føles unik og kjernen i ORDER»,

– KJETIL MANHEIM

«I Evangeliet vil du møte oss på et veldig personlig plan. I denne plata åpner vi oss og inviterer deg inn i vårt innerste, både musikalsk og gjennom tekstene. Hvis du noen gang har lurt på hvem vi er, og hvor vi kommer fra musikalsk sett er dette albumet et svar» – Kjetil Manheim

Albumet bringer minner fra fortiden tilbake til nåtiden. Billy Messiah og Kjetil Manheim møttes på 80-tallet da Euronymous, Necobutcher og Manheim hadde etablert Mayhem. Mayhems demobånd «Pure Fucking Armageddon» ble allerede kopiert og distribuert gjennom underjordiske nettverk til mørke hjørner rundt om i verden. Det som skulle bli deres neste utgivelse «Deathcrush» dukket opp fra deres kreative økter i den ombygde grisekjelleren som var deres øvingsstudio. Lydbildet som ble laget høres fortsatt og for mange markerte det begynnelsen på black metal.

Til Mayhem handlet det om mer enn musikk. Det var noe veldig dypt og personlig. Noe mer som en uttalelse, en erklæring om hva og hvem de var. Senere ble det ekko i det som skulle komme etter. «Deathcrush» og «Pure Fucking Armageddon» var i all sin brutale og uraffinerte emballasje en oppriktig og ubegrenset eksponering for skaperne. På mange måter definerte prosjektet dem like mye som de definerte prosjektet, og bindingene som ble gjort var sterke og har vært sterke siden.

Da Billy og Manheim slo seg sammen med Odden og Jansen i 2013, var det for å se om noe av den kraften fra bindingen og felles grunn kunne manifesteres i noe nytt.

«Å spille sammen igjen, og ikke bare møtes for en øl var flott. Vi møttes i studio og etter den første akkorden var det som å komme hjem»

KJETIL MANHEIM

Mens både Anders og Rene hadde fulgt lidenskapen deres innen metallmusikk, hadde Billy fulgt sin parallelle lidenskap for punk og Manheim hadde brukt tiden etter Mayhem på å utforske interessen for eksperimentell musikk og støy, en interessert han delte med Euronymous i sideprosjektet LEGO under Mayhem -årene.

Sammen igjen lagde de musikk som levendegjorde lydbildet fra de første dagene, og med Evangeliet har de kommet til energifeltet som drev den tidlige epoken der de først møttes; Deathcrush -tiden.

«Jeg tror vi trengte årene vi har eksistert som ORDER for å komme nær nok til å virkelig levere noe nært og personlig i metalluttrykket igjen»

– KJETIL MANHEIM

«Energien og oppriktigheten er tilbake på mange måter. Ikke at det vi har gjort før ikke har vært oppriktig, det har det definitivt gjort, men følelsen og energien som har omgitt det å lage evangeliet har vært befriende. Selv om det var som en hjemkomst da vi begynte å øve sammen igjen i 2013, føles dette albumet som en hjemkomst til en epoke. Jeg håper fans vil gjenkjenne det når de hører på albumet. Alle sanger bærer et evangelium om indre sinne, smerte og kamp alle mennesker føler og sliter med, men det vi ikke kan skille oss fra uten å miste oss selv. Dette er drivkraften i vår kreativitet, det er her vi befinner oss mest på linje. Dette er kjernen i det som drev oss til å skape på 80-tallet, hvor vi finner felles grunn i dag, og hvor våre beste verk dukker opp” forklarer Manheim og legger til at teksten til tittelsangen også forteller en egen historie.

Photo credit; Official promo photo ORDER 2021

Anders Odden (gitarer), Kjetil Manheim (trommer), Billy Messiah (vokal), og Stu Manx (bass)

ORDER finner du selvsagt også i vår spennende guide over mer enn 500 aktive norske rockeband

Deres siste singel «Descend» finner du også på vår fete spilleliste over ny norsk rock 2021:

NB! Listen blir fortløpende oppdatert med nye låter! Følg med!

Trykk her for å følge listen på Spotify

Trykk her for å følge Rockman på Spotify

Les også: Flere nye fete norske rockelåter du garantert ikke har hørt

Trykk her for å sjekke ut vår guide over norske aktive rockeband

Hva synes du om ORDER sin siste låt «Descend»?

Skriv dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside