Connect with us

Musikk

Bli med på unik black metal historisk buss sightseeing med Cadaver`s Anders Odden i 2024

Published

on

Foto: Utsnitt av offisiell plakat for arrangement "Black Metal Bus sightseeing with Anders Odden" 2024

Inferno Metal Festival arrangeres for 22 gang i Oslo i perioden 28 til 31. mars 2024.

Festivalen finner sted i påsken når det ikke skjer så mye annet i Oslo. Festivalen er vanligvis utsolgt og mer enn femti prosent av publikummet er fra utlandet. Billettsalget går til hele verden, inkludert Kina, Australia, Chile, Japan, Taiwan, Canada, USA, Columbia, Argentina og mange flere.

Festivalen har i tillegg til en råsterk og spennende lineup som neste år inneholder hele 59 band inkludert bl.a. Dimmu Borgir, TaakeAt The Gates, TaakeKampfarNordjevel, også et spennende program som inneholder verdens største metal musikk konferanse, kunstutstilling, tatoveringsmesse og en unik black metal historisk sightseeing busstur.

Les også: Inferno Metal Festival`s lineup 2024 er nå komplett

Unik black metal buss sightseeing

Sistnevnte er en unik sightseeing busstur ledet av den norske black metal legenden Anders Odden (Cadaver, Celtic Frost, Order) som tar det med på en reise for å besøke historiske black metal severdigheter og forteller deg om de viktigste begivenhetene fra det mørke kapittelet i norske black metal historie som fant sted mellom 1991 og 1993. Du blir blant annet tatt med for å besøke noen av stedene i Oslo som markerte begynnelse på sagnet som ble norske black metal der du også får fortalt den unike historien. Kanskje til og med «aldri tidligere fortalt» hendelser?

I begynnelsen er det alltid noen som gjør noe nytt og deretter får folk til å følge en ny visjon. Gjennom platebutikken sin, Helvete, og bandet hans, Mayhem, ble Øystein Aarseth aka Euronymous nøkkelpersonen. Han inspirerte og promoterte alle de tidlige bandene fra tidlige norske metalscener som Emperor, Darkthrone, Immortal, Burzum etc.

Han ble deretter drept av den beryktede lederen av Burzum, Varg Vikernes aka grev Grishnack, i leiligheten hans den 10. august 1993 etter et helt år med uro i den voksende, men obskure undergrunnsscenen i Oslo og Bergen. Datoen markerte slutten på en æra og den lille scenen som til da var totalt ukjent for offentligheten og som nå skapte tabloide overskrifter langt utenfor Norge.

Anders Odden som leder denne unike black metal historisk buss sightseeing dannet sitt første black metal-band, Slaught, i 1986 etter å ha blitt inspirert av en bandøvelse med bandet Mayhem som han var til stede under i en alder av 14. Han var en av pionerene i den norske black metal scenens spede begynnelse med båndhandel, organisering av konserter og skape mer og mer ekstrem musikk alene. Han dannet Cadaver i 1988 og ga ut det første norske death metal-albumet på Earache Records i 1990. Bandet hans spilte konserter sammen med Darkthrone, Mayhem, Old Funeral og mange flere band av det som skulle bli begynnelsen på den norske black metal-scenen.

Her er en filmsnutt fra tilsvarende black metal sightseeing busstur i 2010:

Slik gjennomføres black metal buss sightseeingen fredag 29. mars 2024:

  • Kl.12:00 Avgang The Hub, Inferno Festival hotell.
  • Kl.12:30 Langhus stasjon – Foto mulighet – «De som vet vet»
  • Kl.13:30 Besøk på Neseblod Records – Lokalitetene til historiske «Helvete» 1991-1993
  • Kl.15:00 Holmenkollen Kapell, gjenoppført etter kirkebrannen 23. august 1992
  • Kl.16:00 Retur til Hub, Inferno Festival hotel.

NB! Billetter til dette arrangementet kan fort bli utsolgt!

Trykk her (og scroll ned) for å sikre deg billetter til bl.a. sightseeing via Ticketmaster

Del dine black metal historiske opplevelser/ minner

Og gjerne bilder av steder/ konserter/ album/ t-shirts/ samleobjekter osv.

Del dine kommentarer, bilder, filmklipp osv. på Rockman facebook (her)