Connect with us

Nyheter

Resultatet er klart: – Dette er Topp 50 feteste live rockeband i 2023

Published

on

Photodesign by Knut Eirik Myhre - www.rockman.no

Resultatet av vår store leserkåring av feteste norske live rockeband 2023 er nå klar.

Engasjementet har vært enormt der nærmere 30 000 stemmer er avgitt fra fans og lesere i løpet av i perioden 27. desember 2023 til 7. januar 2024. Over 160 norske rockeband var i forkant nominert blant annet av våre lesere. Tusener av rockekonserter har blitt gjennomført, den ene fetere enn den andre, på store og små scener rundt omkring i hele Norge i løpet av 2023.

Det ble et meget tett resultat og stor spenning frem til siste slutt blant Topp 4 plasseringene der Kaizers Orchestra til slutt vant avstemmingen tett etterfulgt av rockelegendene Åge Aleksandersen & Sambandet og Backstreet Girls samt Ingenting «hakk i hel».

– Kaizers Orchestra

Som i år etter 10 år har blitt gjenforent og gjennomført hele 56 konserter i løpet av 2. halvår, der samtlige konserter ble utsolgt på rekordtid. At de nå har blitt stemt frem av våre lesere og fans som årets feteste liveband henger høyt og er utvilsomt vel fortjent. Vi gratulerer!

– Åge Aleksandersen og Sambandet

Åge Aleksandersen (75) er en av norske rocks største pionerer som startet sin karriere allerede med rockebandet Mads Incorporated i 1965. Gjennom det legendariske bandet Prudence som ble etablert i 1971 sammen med Kaare Skevik (trommer), Per Erik Wallum (fløyte og sang), Kjell Ove Riseth (bass), Terje Tysland (gitar og trekkspill) og Johan Tangen (gitar) ble det skapt norske rockehistorie der også begrepet «trønderrock» oppstod. I 1976 etablerte han bandet Sambandet og kan se tilbake på en fantastisk solokarriere som blant annet består av hele 22 studio soloalbum og et salg av imponerende ca. 1,5 millioner album. I fjor gjennomførte han og Sambandet 30 meget sterke konserten bl.a. på flere norske festivaler med full energi. Resultatet i vår avstemming bekrefter og viser at han imponerende fortsatt er helt i toppen av norske live rockeband.

I fjor høst ble det kjent at han avslutter turnélivet i 2025, 60 år etter at han startet sitt første band.

Backstreet Girls

Backstreet Girls har vært rockens fanebærere i Norge helt siden de begynte å herje landets rockeklubber på midten av 1980-tallet. Det finnes knapt et mer hardtarbeidende band som Backstreet Girls. 2023 har utvilsomt vært et fantastisk år for bandet med utsolgte konserter i nesten hver «krik og krok» over «hele Norge». Vel fortjent ble de på slutten av fjoråret også innlemmet i Rockheim Hall of Fame 2023. Egen dokumentarfilm ble også sendt på NRK.

Bandet har tidligere også blitt stemt frem på Rockman til årets rockeband. I år legger bandet ut på en fantastisk 40 års jubileumsturnè. Bare å glede seg.

– Ingenting

Bandet Ingenting ble startet på 80-tallet og er kjent gjennom alle år som et fantastisk liveband som fyller både store å små konsertscener til randen. Når deres ikoniske låt «Liden» spilles er det alltid «full kok» og allsang blant publikum. At bandet er stemt frem helt i toppen blant Norges feteste liveband 2023 er ikke overraskende. Det er vel fortjent.

I år feirer bandet 35 år med bl.a. festkonsert på DNB Arena i Stavanger 9. november.

Dette er Topp 50 listen over feteste norske live rockeband 2023:

NrBandnavn
1Kaizers Orchestra
2Åge Aleksandersen og Sambandet
3Backstreet Girls
4Ingenting
5Kardang
6June In Purple
7Sugarcane Hangover
8Rammsund
9Suicide Bombers
10Kvelertak
11Kingseeker
12The Cocktail Slippers
13The Cruel Intentions
14Moillrock
15The Dogs
16Oslo Ess
17Audrey Horne
18Dumdum Boys
19The Good The Bad and The Zugly
20TNT
21Kal-El
22Kaasin
23The Chord Buddies
24Honningbarna
25Valentourettes
26Blödbüse
27The Fects
28Stage Dolls
29Wig Wam
30Pain City
31Bokassa
32Madrugada
33CC Cowboys
34Black Debbath
35Stargazer
36Katalysator
37Seigmen
38Hard Luck Street
39Glucifer
40Dimmu Borgir
41Gåte
42Spidergawd
43Agabas
44Turbonegro
45The Carburetors
46Duckwalk Chuck
47Vreid
48Prospect
49Krapyl
50Jorn

Trykk her for å sjekke ut listen over samtlige nominerte band til årets feteste liveband

Å bli nominert samt stemt frem av lesere og fans er utvilsomt noe av det som henger aller høyest for band og artister. Engasjementet bak vår «konkurranse» og avstemming av feteste norske live rockeband 2023 er et mål om å skape engasjement og fokus på bredden i norske rock. Vi oppfordrer alle våre titusenvis av lesere til å ta en sjekk på både nominasjonslisten med over 160 band ovenfor samt vår fete guide ( trykk her ) som viser oversikt over ca. 600 aktive norske rockeband.

Rock som musikksjanger står sterkere en noen sinne. Og norsk rock «koker» som aldri før. Tusener av rockekonserter ble gjennomført, den ene fetere enn den andre, på store og små scener rundt omkring i hele Norge i løpet av 2023. Og i år blir det garantert ikke noen mindre.

Trykk her for vår fete guide over aktive norske rockeband

Trykk her for vår fete guide til norske konsertscener

Gratuler gjerne dine favorittband

Skriv bandnavnene i kommentarfeltet på Rockman facebook, så skal du se du får svar…

Continue Reading
Advertisement