Connect with us

Generelle nyheter

Record Store Day 18. april 2015!

Published

on

 

Record Store Day er et internasjonalt arrangement som hvert år, den tredje lørdagen i april markerer og feirer kulturen for de uavhengige eide platebutikkene. Dagen bringer sammen fans, artister og tusenvis av uavhengige platebutikker over hele verden.

Tiltaket for å etablere arrangementet Record Store Day startet etter en kommentar fra Bull Moose ansatte Chris Brown om at kanskje man innenfor platebransjen kunne arrangere noe lignende som Free Comic Book Day. Dette innspillet ble så tatt med i en idédugnad under et platebutikkeier møte i Baltimore, USA. I 2007 ble så Record Store Day offisielt stiftet Eric Levin, Michael Kurtz, Carrie Colliton, Amy Dorfman, Don Van Cleave og Brian Poehner og dagen feires nå årlig over hele verden med bl.a. deltagelse fra hundrevis av artister som bl.a. bidrar med unike opptak/plateinnspillinger som da blir utgitt eksklusivt til denne dagen. I tillegg gjennomføres spesielle opptredener, forestillinger, meet & greets med sine fans, gjennomføring av kunstutstillinger, og utstedelse av spesiell vinyl utgivelser og CD sammen med andre salgsfremmende produkter for å markere begivenheten.

Det spennende upcoming amerikanske blues hardrock bandet Rival Sons fra Long Beach, California var bl.a. et av mange spennende artistnavn under fjorårets Notodden Blues Festival. Her overrasket de stort med en knallsterk konsert. Bandet som består av Jay Buchanan (vokal), Scott Holiday (gitar), Michael Miley (trommer) og Dave Beste (bass) fikk tusenvis av bluesentusiaster allerede fra første låt til å føle den gode Led Zeppelin feelingen fra 70-tallet. I forbindelse med deres besøk benyttet bandet også anledningen til å prøve ut det nybygde Juke Joint Studio på Notodden. Bandet ble superbegeistret over de fantastiske studofasilitetene og valgte nærmest spontant å spille inn coverversjon av den fantastiske Creedence Clearwater Revival låta:

«Long As I Can See The Light»

Låta er valgt ut som en eksklusiv utgivelse til Record Store Day 2015!

Hver butikk har sin egen fest for dagen for å feire det som oppfattes som individualitet av hver enkelt butikk. I år gjennomføres arrangementet i England: Her, Tyskland: Her, Belgia: Her, Nederland: Her, Frankrike: Her, Mexico: Her, Italia: Her og Spania: Her.

Selv om Record Store Day dagen skjer bare en gang i året, så gjennomfører Record Store Day organisasjonen kampanjer, markedsføring og andre spennende aktiviteter for butikkene gjennom hele året. For å holde deg oppdatert med alle aktiviteter, sjekk den offisielle Record Store Day nettside >

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og oversikt over spennende albumnyheter!

Continue Reading
Advertisement