Connect with us

Generelle nyheter

Britisk omsetningrekord av vinylalbum!

Published

on

Etter mange år med stadig nedadgående salgskurver på omsetning av såkalte fysiske album (CD og vinyl album), så har man de siste årene sett en klar økende trend ved økt salg av vinylalbum (LP). Amerikanske Billboard kan i dag publisere nyheten om at britene setter omsetningsrekord ved å bryte millionsalgsgrensen på vinyl for første gang på nesten 20 år. Noe som føyer seg inn i rekken og underbygger at dette er en positiv økende trend som helt klart bare vil styrke seg i tiden fremover. En skikkelig gladnyhet for musikkbransjen og da spesielt hyggelig for den enkelte artist som de siste årene har opplevd sviktende inntekter fra salg av musikk, på tross av en eksplosiv økning av streaming.

Bryter millionsalggrensen for første gang på¨nesten 20 år!

I omtalen fra Billboard fremheves de nye albumutgivelser med David Bowie «Nothing Has Changed» og Pink Floyd «Endless River» som eksempler på å ha bidratt til å presse opp vinylsalget å bryte millionsalggrensen på over totalt 1 million eksemplarer for første gang siden midten av nittitallet. Tall er hentet fra de offisielle britiske hitlister, Offisielle Charts Company og fra BPI (British Phonografhic Industry).

Milepælen ble nådd i helgen som ved årsskiftet forventes til å stige til rundt 1,2 millioner solgte enheter – et nivå av vinyl forbruk som man ikke har sett siden 1996, da 1,1 millioner vinylalbum (LP) ble omsatt, samme år som Fugees albumutgivelse ‘The Score» var årets bestselgende vinyl album. I fjor ble det solgt totalt 780 674 vinyl album i Storbritannia der Arctic Monkeys studioalbum «Am» ble den mestselgende vinyl utgivelse. Albumet «AM» er så langt også i år årets bestselgende vinyl album, etterfulgt av Jack Whites «Lazaretto», selv om dagens nr. 1 på den ukentlige offisielle Vinyl Chart er David Bowie med sin nye best of samling «Nothing Has Changed». Den erstatter forrige ukes No. 1 Pink Floyds The Endless River» som solgte over 6000 vinyl eksemplarer i sin første uke etter utgivelsen – det høyeste salg av en vinylutgivelse siden 1997, og derfor den raskest selgende vinyl album dette århundret.

Alt tyder dermed på at 2015 kan bli musikkåret der salg av vinylalbum kan gjenerobrer enda mer av sin tidligere dominerende andel av albumsalget. En lang periode har nok mange sett på vinylalbumkjøpere som store musikknerder eller «gamle gubber» som tviholder på gamle formater fra ungdomstiden på 70/80-tallet.  Sannheten er nok mer nå at flere og flere ønsker seg tilbake til råbra lydkvalitet og høykvalitets lyttenytelse som et supplement til dagens låtkonsumering via streaming. Streaming vil aldri kunne måle seg med vinylalbumets lydkvalitet. Det oppdager heldigvis stadig flere og flere. Dermed øker også tilbudet på fete designplatespiller og musikkanlegg av høy kvalitet. Bilde over er et eksempel på dette.

Følg med på Rockman fremover for oppdaterte spennende musikknyheter!

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og flere spennende albumnyheter: trykk her

 

Continue Reading
Advertisement