Connect with us

Generelle nyheter

Etterspørsel for bedre lydkvalitet øker!

Published

on

Til tross for ulike meldinger og spådommer om at det tradisjonelle musikkalbumet vil «dø ut» viser nå en rykende fersk analyse gjennomført av avdelingen for forbruker elektronikk i selskapet Sony Europe og nedlasting musikktjenesten Qobuz, at albumsalg presterer sterkt – delvis takket være innføringen av nye høykvalitets digitale tilgjengelige nedlastningsformater. Nesten halvparten (49 %) av alle de som laster ned musikk sier de ofte lytter til komplette album fra start til mål i hel sekvens enn å lytte til spillelister av forskjellige artister eller lytte til enkeltspor. En av fire av de som laster ned musikk (24 %) er fortsatt villige til å kjøpe mellom fem og ti album i løpet av en tre måneders periode.

– 84 % av forbrukerne sier de foretrekker å høre på et helt album i rekkefølge hvis dette var tilgjengelig i Hi-Res Audio.

– Forbrukertallene gjenspeiler det man har registrert helt siden april 2014, Hi-Res Lydnedlastinger økte med 11 % til 53 %.

– September 2014 var første gang at Hi-Res Audio har stått for mer enn halvparten av alle nedlastingsinntekter.

 

High Resolution Audio refererer til koding og avspilling av musikk ved hjelp av høyere samplingsfrekvens enn i CDer. Artister spiller vanligvis inn sine album i Hi-Res (24bit / 96kHz) i studio. Videre blir da innspillingen mikset og sporene komprimert for CD og nedlasting (16bit / 44.1kHz) Med lyd med studiokvalitet levert av Hi-Res Audio produkter kommer lyttere enda nærmere originalopptaket og slik som artisten ønsker at du skal oppleve lyden slik den i utgangspunktet er skapt.

Analysen ovenfor er basert på en undersøkelse blant 2000 forbrukere som har indikert at de har musikk som hovedinteresse, samt salgstall fra streaming-tjenesten Qobuz, som for øyeblikket er tilgjengelig 8 Europeiske land, deriblant Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike, Sveits, Nederland, Belgia, Luxemburg og Frankrike. Analysen er også nok et eksempel på at vi ser en klar trend og en «våkne opp opplevelse» blant musikkelskere som nærmest kan sammenlignes med følgende eksempel innenfor matbransjen: – Vi blir «pøset» på med billige produkter av dårlig råvare. Når vi spiser dette lenge nok, så tror vi at det er slik det skal smake. Plutselig en dag blir vi servert et produkt av høykvalitets råvare. Måltidet gir oss dermed et «kick» i en fantastisk smaksopplevelse, som egentlig bare minner oss om hvordan det faktisk skal smake. Det samme gjelder lyd. Etter å ha blitt overveldet de siste årene over tilgjenglighet og tilgang via streaming på millioner av låter, mobile avspilling og lytteløsninger, så har vi i samme gledesrus faktisk «glemt» hvordan lyd faktisk skal og bør høres. Når man da nå sakte men sikkert gjenopplever den gode gamle lydkvaliten som blir tilgjengeligjort på en moderne spennende måte. Ja…..da vil vi selvsagt ikke ha noe annet!

Lenge leve den høykvalitesmessige musikklyttergleden – 2015 blir garantert et fantastisk nytt musikkår!

 

Les også: Britisk omsetningsrekord av vinylalbum

Følg med på Rockman fremover for oppdaterte spennende musikknyheter!

Sjekk også ut den fete oversikten Tidenes Beste Albumutgivelser og flere spennende albumnyheter: trykk her

Continue Reading
Advertisement