Connect with us

Musikk

Phil Campbell (tidl. Motörhead) slipper soloalbum feat. Rob Halford (Judas Priest), Alice Cooper, Dee Snider (Twisted Sister) m.fl.

Published

on

Foto: Phil Cambell - promobilde Nuclear Blast 2019

Noen mennesker trenger bare ingen introduksjon. Slik innleder plateselskapet Nuclear Blast nyheten om at Phil Campbell nå slipper sitt solo debutalbum “Old Lions Still Roar”. Og vi kunne ikke være mer enige. Med sine over 30 år som fantastisk gitarist i legendariske Motörhead er han en av rockens virkelige store artister. Skulle derfor også bare mangle at også han nylig ble nominert sammen med de grunnleggende medlemmer i Motörhead til å bli innlemmet til Rock & Roll Hall Of Fame 2020.

Les også: Rock Hall snur og inkluderer også Mikkey Dee og Phil Campell i nominasjonen

Etter et meget vellykket album som ble utgitt med hans Phil Campell And The Bastard Sons (familierock-akten sammen med bl.a. sine egne tre sønner) og en lang rekke konserter (nærmere 200 stk) som blant annet inkluderte Tons Of Rock i 2017 og under årets Norway Rock Festival, så er han nå klar med sitt meget spennende solo debutalbum.

Campbell har invitert med seg en imponerende sammensetning av kjente gjesteartister som bl.a. Rob Halford (Judas Priest), Ben Ward (Orange Goblin), Alice Cooper, Nick Oliveri (Mondo Generator), Dee Snider (ex-Twisted Sister), Danko Jones og Joe Satriani som alle deltar på hver sin låt.

Her er låta «Straight Up» feat. Rob Halford:

Her er låta «These Old Boots» feat. Dee Snider:

Her er låta «Swing It» feat. Alice Cooper:

Komplett album låtliste ser slik ut:

01. «Rocking Chair» feat. Leon Stanford
02. «Straight Up» feat. Rob Halford
03. «Faith In Fire» feat. Ben Ward
04. «Swing It» feat. Alice Cooper
05. «Left For Dead» feat. Nev MacDonald
06. «Walk The Talk» feat. Danko Jones & Nick Oliveri
07. «These Old Boots» feat. Dee Snider
08. «Dancing Dogs» (Love Survives) feat. Whitfield Crane
09. «Dead Roses» feat. Benji Webbe
10. «Tears From A Glass Eye» feat. Joe Satriani

Her er hele albumet på Spotify:

Phil Campbell sier bl.a. dette om sitt debut soloalbum:

«En god sang er en god sang», sier han om plata, «og tydeligvis er det noen gode klassiske rockelåter på solodebuten min. Likevel er det noen få eksperimentelle sanger som kan sees på som en avgang fra de menneskene som først og fremst kjenner meg fra mitt arbeid med Motôrhead som jeg er ekstremt stolt av og alltid vil være. Men i de fleste tilfeller er en musiker mer enn bare en bestemt stil. Og på dette albumet spredte jeg vingene litt hit og dit. ”

«Dette var noe jeg ønsket å gjøre mange år før Motörhead var ferdig. Jeg snakket med Lemmy om det mange ganger, og han oppmuntret meg alltid. Det ble aldri til fordi vi turnerte så nådeløst. Men jeg ga aldri fra meg ideen. Nå følte jeg at tiden var inne for å gjøre det. ”

Han forklarer videre hvordan han gikk frem for å invitere med seg sine gjesteartister til albumet:

”For det meste når jeg kom med en sang og trodde det ville være riktig for en bestemt vokalist, sendte jeg den til dem for å se om de ville være interessert i å samarbeide. Det var i utgangspunktet den samme prosessen for alle de andre gjestemusikantene også. Noen av dem har egne studioer, noe som gjorde prosessen ganske jevn. Alle har lagt ned et stort arbeid, noe som betyr mye for meg. ”

Her forteller han mer om sitt samarbeid med Rob Halford/ Judas Priest:

Les også: Vinn fete Judas Priest billetter til deg selv + en venn

Nominasjon av årets feteste låter

Nominasjonsprosessen til årets feteste låter er i full gang her på Rockman, og som du kan lese mer om ( her ). Phil Campbell har utvilsomt skapt et meget sterkt og spennende soloalbum.

Ønsker du å nominere noen av låtene?

Skriv navn på låt i kommentarfeltet på Rockman facebookside