Connect with us

Musikk

Opplev Satyricon sitt helt unike spesialkomponert musikkverk til «Satyricon & Munch» i Oslo

Published

on

Skjermdump fra video "Satyricon live | Rockpalast | 2018" publisert på YouTube

Det norske bandet Satyricon ble dannet i 1991 og er i dag et av verdens mest kjente band i black metal-sjangeren. Gjennom karrieren har de jobbet på tvers av sjangre og samarbeidet med populære artister og ensembler som Anja Garbarek, Trondheimsolistene og Operakoret ved Den Norske Opera og Ballett. I en av museet MUNCHs mest spektakulære saler kan du nå oppleve bandet i møte med Norges mest kjente kunstner, Edvard Munch.

Et spesialkomponert musikkverk av Satyricon kobles sammen med et utvalg malerier og grafiske arbeider av Munch. Resultatet er en monumental og samtidig intim opplevelse, som griper fatt i sansene i det øyeblikket du trer inn i salen.

Utstillingen «Satyricon & Munch» utforsker krysningsfeltet black metal og billedkunst, der et spesialkomponert musikkverk kobles sammen med et utvalg av Edvard Munchs bilder. Når man trer inn i den store salen i MUNCHs tiende etasje, vil denne utstillingen skape en atmosfære som åpner for nye innganger til Edvards Munchs arbeider, og til Satyricons musikk.

Verksutvalget spiller på eksistensielle temaer, i tillegg til rytme og bølger, egenskaper vi kjenner igjen fra musikkens verden. Møtet mellom Munchs ekspressive motiver og Satyricons basstunge musikk skaper et rom for ettertanke og refleksjon som har plass til flere enn black metal-entusiaster. I likhet med Munch har Satyricon en utforskende og åpen praksis i stadig utvikling. Musikken i utstillingen bærer riktignok bandets umiskjennelige signatur, men formatet, lengden og uttrykket skiller seg fra alt de har skapt tidligere.

Det vil også gis ut en bok med fotograf Morten Andersen i forbindelse med utstillingen.

Utstillingen starter 29. april og vil pågå til 28. september 2022

Trykk her for med detaljer på Munch museets offisielle nettsider

Hold deg oppdatert på norsk rock gjennom vår fete guide over norske rockeband

Er du klar for «Satyricon & Munch»?

– Hva synes du om dette unike konseptet?

Del dine kommentarer på Rockman facebook tilhengerside