Connect with us

Nyheter

Nå er det greit for Neil Young at Donald Trump bruker låta «Rockin’ in the Free World’

Published

on


(pressefoto)

Skrevet av Knut Eirik Myhre

I juni i fjor ble det slått stort opp i internasjonale medier når Donald Trump ble nektet av Neil Young for å benytte hans legendariske låt «Rockin’ in The Free World’ i forbindelse med sin valgkamp.

I etterkant av at Neil Young nektet Donald Trump å benytte låta fulgte blant annet The Rolling Stones etter tidligere denne måneden med hardt offentlig kritikk av Donald Trump og informerte om at de forbyr han å bruke deres musikk i presidentkandidat valgkampen.

I et intervju med Neil Young som er publisert i dagens Reuters så er «tonen» nå endret seg. Saken i fjor utløste en offentlig krangel mellom Young og Trump, der Young uttalt at Trump ikke var «autorisert» til å bruke melodien, mens en talsmann for de republikanske presidentkandidatene insisterte på at de hadde fått de nødvendige utgiverrettighetene. I dagens intervjuet med Reuters sier nå Young følgende: 

– Det faktum at jeg sa jeg var for Bernie Sanders og deretter ba Trump om og ikke å bruke «Rockin ‘in The Free World » betyr ikke at han ikke kan bruke den, sier nå Young. – Han fikk faktisk en lisens til å bruke den, d.v.s. at har sagt at han har fått dette, og jeg tror han.

I etterkant av bråket i fjor gikk Trump kampanjekleder Corey Lewandowski ut etter Youngs protest og fortalte at de ikke lenger vil bruke hans låt i valgkampen. – Det er mange andre sanger å velge mellom, til tross for at Mr. Trump er en stor Neil Young fan. Vi vil respektere hans ønske om og ikke bruke låta, fortalte Lewandowski til pressen.

 Young forteller nå i intervjuet at han har ingen ting i mot at Trump bruker låta hans. Han hadde bare satt pris på å bli spurt i forkant.

 – The fact that I said I was for Bernie Sanders and then he didn’t ask me to use ‘Rockin’ in the Free World’ doesn’t mean that he can’t use it, He actually got a license to use it, I mean, he said he did and I believe him. So I got nothing against him. You know, once the music goes out, everybody can use it for anything. But if the artist who made it is saying you never spoke to them, if that means something to you, you probably will stop playing it. And it meant something to Donald and he stopped,- Neil Young

Legendariske Neil Young som feiret sin 70-års dag november i fjor er i år Norgesaktuell og bekreftet til Stavernfestivalen som gjennomføres i perioden 7 – 9. juli der han stiller sammen med bandet Promise Of The Real.

Continue Reading
Advertisement